Matti Breschel og Mads Christensen er de to eneste danskere udtaget af Team Saxo-Tinkoff til cykelløbet, der begynder 4. maj. Begge får lov at køre efter etapesejre.

Det danske cykelhold Team Saxo-Tinkoff har udtaget de ni ryttere, som skal køre årets første store etapeløb Giro d'Italia.

Og blandt de ni ryttere er to danskere, nemlig Matti Breschel og Mads Christensen.

Begge får muligheder for at gå efter etapesejre, da truppen er udtaget med henblik på både de enkelte dage og det samlede klassement.

Det siger sportsdirektør Lars Michaelsen.

- Vi starter årets Giro d'Italia med to målsætninger for holdet. Vi vil gerne køre efter både et etape-resultat og en solid placering i klassementet, siger Lars Michaelsen i en pressemeddelelse.

Holdets polske rytter Rafal Majka er holdets håb for en god klassementplacering, når det samlede felt slutter den 96. udgave af det italienske løb den 26. maj.

- Vores beskyttede rytter er Rafal. Selv om han stadig er meget ung, tror vi på, at han kan slutte blandt de 10-15 bedste ryttere i klassementet, hvis han har ramt sit topniveau, og han kan også være en bejler til ungdomstrøjen, siger Lars Michaelsen.

- Udover at beskytte Rafal vil holde også køre efter en etapesejr, og specielt ryttere som Manuele, Matti, Mads, Karsten og Evgeny skal forsøge at gribe de muligheder, der byder sig.

Truppen består af følgende ryttere: Rory Sutherland, Mads Christensen, Matti Breschel, Karsten Kroon, Daniele Bennati, Manuele Boaro, Rafal Majka, Bruno Pires og Evgeny Petrov.

Giroen begynder den 4. maj.

Mere om emnet

Se alle
Giro-vinder: Jeg har opnået et af mit livs drømme

Giro-vinder: Jeg har opnået et af mit livs drømme

Polsk cykeltalent redder Giroen for Riis

Polsk cykeltalent redder Giroen for Riis

Vincenzo Nibali vinder Giroen for første gang

Vincenzo Nibali vinder Giroen for første gang