Spiller Martin Braithwaite for Danmark fredag, bliver det den 22-åriges største kamp hidtil i karrieren.

Det har været en forrygende sæsonstart for Martin Braithwaite, der både har gjort en god figur på det danske landshold og præsteret på topniveau i sin nye franske klub, Toulouse.

Og får Braithwaite som ventet chancen for at spille landskampen mod Italien fredag, kan endnu et højdepunkt i den unge kantspillers karriere krydses af.

- Jeg har ikke spillet en landskamp i Parken endnu. Det bliver kæmpestort og foran et fyldt stadion, så kan det ikke blive bedre.

- Det er helt sikkert den største kamp i min karriere eller en af dem. Jeg glæder mig utrolig meget til at spille den kamp, siger Martin Braithwaite.

Han har siden mandag trænet med landsholdet i Helsingør, hvor landstræner Morten Olsen skal udvælge det mandskab, som forhåbentlig hiver de vigtige VM-kvalifikationspoint hjem mod Italien fredag.

Skiftet fra Esbjerg til Toulouse har givet Martin Braithwaite et mærkbart skub fremad, vurderer danskeren selv.

- Det er meget højere niveau, end det jeg har været vant til i Superligaen. Så både til træning og i kampe spiller jeg på et højere niveau, end jeg har været vant til, så jeg er lidt mere oppe i gear, end jeg var, da jeg spillede i Danmark, siger han.

De større og stærkere spillere i den franske liga har tvunget Braithwaite til at bevæge sig mere og har taget toppen af fascinationen over at stå over for verdensstjerner.

Men de gode personlige resultater og den hurtige udvikling får ikke danskeren til at gå i stå. Tværtimod.

- Det har været en rigtig god sæsonstart, men det er ikke noget, hvor jeg sidder og tænker; "hold kæft, hvor går det godt". Jeg tænker, at jeg bare skal blive ved med at arbejde hårdt, så jeg kan fortsætte, som jeg startede.

- Det er ikke sådan, at jeg sætter mig og slapper af bare fordi, at det er gået godt. Det er gået rigtig godt, og det er jeg glad for, men jeg ved, at jeg stadig skal fortsætte med at arbejde hårdt, siger Braithwaite.

Den store kamp mod Italien fløjtes i gang klokken 20.15 fredag. Tirsdag venter Malta i Danmarks sidste puljekamp.

Mere om emnet

Se alle
Spinkelt håb: Sådan kan landsholdet nå til VM

Spinkelt håb: Sådan kan landsholdet nå til VM

Stem her: Vinder Danmark i aften?

Før skæbnekamp: Fornuftigt fodboldvejr i Parken