Boston-bomber får Rusland til at øge OL-sikkerhed


Boston-bomber får Rusland til at øge OL-sikkerhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Angrebet på Boston Marathon er en alvorlig alarmklokke, siger Ruslands sportsminister Mutko.

De russiske arrangører vil opgradere sikkerheden ved vinter-OL i Sochi i 2014, efter at bombeangreb i forbindelse med Boston Marathon har kostet tre menneskeliv.

- Fra 1. juni 2013 vil øgede sikkerhedsforanstaltninger blive sat i værk i Sochi-området, lyder det i en erklæring fra det russiske indenrigsministerium, der dog samtidig slår fast, at gæsternes sikkerhed hele tiden har haft høj prioritet.

Landets sportsminister, Vitalij Mutko, siger til nyhedsbureauet RIA Novosti, at maratonangrebet understreger behovet for særlig årvågenhed ved begivenheder, der påkalder sig hele verdens interesse.

- For Rusland, som snart skal være vært for en række store sportsbegivenheder, er det her en alvorlig alarmklokke. Selvfølgelig øger vi nu sikkerheden, lyder det fra Mutko.

Ud over de olympiske vinterlege næste år skal Rusland blandt andet huse VM i atletik til sommer og verdensmesterskabet i fodbold i 2018.

Specielt Sochi-legene har fra start været genstand for store sikkerhedsovervejelser, fordi værtsbyen ligger på grænsen til Kaukasus, hvor Rusland har været involveret i krige i Tjetjenien og fortsat kæmper med uroligheder i Dagestan.

Derfor bliver VM i atletik i august anset som en generalprøve. Her får Moskva besøg af verdensstjerner som den jamaicanske sprinter Usain Bolt.

- Moskva hæver sikkerheden til et tredobbelt niveau, siger chefen for det russiske atletik forbund, Valentin Balakhnichev, til RIA Novosti.

Boston-bomber får Rusland til at øge OL-sikkerhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce