OB-FCK: Den 20-årige wing-spiller er nået længere end mange andre unge i OB
FODBOLD: Det ligner ikke en typisk bopæl for en professionel fodboldspiller.

Stiftstidendes udsendte vader forvirret rundt mellem børn og forældre i Sdr. Nærå Fri- & Efterskoles gård, men den er god nok.

I forstanderboligen hos Anna Mette og Troels Borring bor sønnen Jonas stadig, og der bydes på kaffe og frisk-bagte boller.

- Mine forældre var oprindelig lærere på Glamsbjerg Fri- & Efterskole. Min far trænede mig allerede som fem-årig, fordi han selv har spillet i Rødding i Sønderjylland, hvor mine forældre kommer fra, fortæller Jonas Borring i sofaen, mens fotografen forsøger at finde hoveddøren.

Siden flyttede familien Borring til Årslev, fordi far og mor fik jobbet som forstandere for friskolen.

- Det har altid fascineret mig at spille fodbold. Det har jeg helt sikkert fra min far. Lige siden lilleput-alderen har jeg spillet på venstrekanten i angrebet eller på midtbanen. Jeg har altid haft et lille plus, fordi jeg er venstrebenet, og jeg var altid den hurtigste i skolen, når vi skulle løbe om kap.

De lange ben

Omkring konfirmationsalderen sprang både ben og arme ud på Jonas Borring.

- Det hjælper at have lange ben, når man skal løbe. Mange siger, at hver gang jeg tager et skridt, så ta'r de tre. De regner ikke altid med, at jeg er så hurtig, fordi man ikke forbinder hurtighed med min højde på 1,93.

Borring spillede i Årslev, indtil han som andetårs-drengespiller skiftede til B1913. En kort overgang røg han til Dalum som førsteårsjunior, fordi han fornemmede under vintertræningen på Campusvej, at han ikke kunne komme på førsteholdet. Men som ynglinge-spiller var han igen "blå".

Allerede på det tidspunkt prøvetrænede Borring i OB, der stak et kontraktudspil op foran næsen på ham.

- Men mine kammerater betød meget for mig, så jeg skrev en to-årig kontrakt med B1913, hvor jeg spillede sammen med talenter som Martin Henriksen, Peter Halkjær, Martin og Henrik Vingaard.

- Allerede da jeg første gang skiftede fra Årslev til Odense sagde mange, at det var for tidligt. Men nu er der mange, som har rost mig. Jeg kan takke min far og hele familien for, at de har bakket mig op. Min far ved noget om fodbold, så har han har været dygtig til at vurdere, hvor meget hold, der var i mit talent, fortæller Borring, der hele sit liv nærmest har boet på en efterskole.

En tak til dansen

- Jonas har gået til meget gymnastik og dans. Det kommer ham til gode som fodboldspiller, siger hans mor Anna Mette, da hun kommer med bollerne.

Sønnen startede på Team Danmarks fire-årig gymnasie-uddannelse på Sct. Knuds, men allerede i 1. g. måtte han slå op i banen.

- Jeg blev nødt til at droppe ud af det. Der var for mange uger, jeg var væk med landsholdet, så det kunne jeg ikke overskue.

I stedet fik han sidste sommer et fuldtidsjob i fritidsordningen på efterskolen i Sdr. Nærå.

- Det var jeg glad for. Hvis ikke det bliver til noget med fodbolden, så vil jeg gerne arbejde med børn som pædagog.

Flytter til Kochsgade

Til sommer flytter han sammen med kæresten i lejlighed i Kochsgade i Odense.

- Det glæder jeg mig til, for nu er det tiden at komme hjemmefra, siger han med et smil.

Jonas Borring er en af de få, der i løbet af sit første kontraktår har slået til i Superliga-sammenhæng, selv om han fortsat har sin første kamp til gode i startopstillingen.

- Det hele er gået hurtigere for mig end forventet. Jeg har vænnet mig til træningsmængden, for jeg var meget træt de første par måneder. Men nu har jeg overskud, selv om jeg stadig mangler noget fysik.

Jonas Borring er bestemt ikke ked af, at han i et par Royal League-kampe er blevet skiftet ud efter godt en time.

- Jamen, jeg er simpelthen for træt. Jeg spiller en god 1. halvleg, men ret hurtigt efter pausen falder jeg i niveau. Jeg tror, at jeg med tiden løber mere rigtigt, så jeg ikke bruger mine kræfter forgæves.

Borring hygger sig med satemning i OB-bunkeren, hvor de unge ofte spiller kort og ser fjernsyn mellem to træningsenheder. Eller går på café.

Fodbold-freak

- Jeg kan mærke, at jeg er accepteret, fordi jeg også snakker godt med de gamle på holdet, siger Borring, der ikke lægger skjul på, at han i modsætning til Søren Berg er en fodbold-freak.

- Jeg har altid været interesseret og kan sætte navne på alle spillere på de 12 Superliga-hold.

Duel mod Jacobsen

Borring står igen i eftermiddag og tripper ved side-linjen for at komme ind og overraske FCK-stjernerne med sit glidende løb - og specielt den lynhurtige fynske FCK-back Lars Jacobsen.

- Miti har stor betydning for os. Vi ved, at han holder fast i bolden, så vi andre kan komme med i kombinationsspillet højere oppe på banen.

- Vi skal løfte os et niveau for at matche FCK. Jeg håber at komme ind og få nogle en-mod-en-situationer, siger Borring, der betragter sig selv som mere gennembrudsfarlig end Thomas Lindrup.

- Men han har nok bedre teknik end mig, siger Borring ydmygt, inden han lader sig fotografere på legepladsen i Sdr. Nærå.
  • fyens.dk