Boilesen: Jeg er ikke sikker på venstrebacken

Emil Larsen, Martin Braithwaite, Andreas Bjelland og Nicolai Boilesen hopper glade afsted, da fodboldlandsholdet tirsdag trænede på Helsingør Stadion.
Foto: Lars Poulsen/POLFOTO

Boilesen: Jeg er ikke sikker på venstrebacken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På papiret er Nicolai Boilesen landsholdets eneste venstreback, men ifølge ham er der konkurrence om pladsen.

Venstreback-positionen på det danske fodboldlandshold har i årevis været en hård nød at knække for landstræner Morten Olsen.

Med Nicolai Boilesen tilbage efter en lang skadesperiode lysner udsigterne for en afklaring og fast mand på pladsen, men ifølge hovedpersonen selv, er der stadig stor konkurrence om pladsen.

- Det er rigtigt, at jeg er den eneste venstrebenede venstreback i truppen, men vi har også Lars (Jacobsen, red.), som har spillet masser af kampe på venstreback og en Bjelland og en Agger, som kunne spille den position, hvis det var.

- Så jeg ser bestemt ikke, at fordi jeg er den eneste venstrebenede venstreback, at det skulle betyde noget vildt, siger Nicolai Boilesen fra landsholdslejren i Helsingør.

På den anden side af banen udspiller der sig en duel mellem den rutinerede Lars Jacobsen og stjerneskuddet Peter Ankersen, og det er ifølge Boilesen også en konkurrence om hans plads.

- Jeg ser det mest som, at vi er tre backspillere i truppen til to pladser. Derfor kan du altid være den, der trækker nitten. Det kan jeg også. Jeg ser det ikke som om, at Lars og Peter kæmper på en side, og så er jeg fri for den kamp på den anden side.

- Der vil altid være konkurrence om pladserne på et landshold. Kun 11 kan starte, så det siger sig selv, at mange dygtige spillere skal spille om få pladser. Jeg skal selv gøre det godt og så tage det derfra, lyder det fra Boilesen.

Den 21-årige Ajax-spiller har i lang tid døjet med en skade i låret, men sæsonstarten er gået over al forventning.

Meningen var, at han blot skulle spille en kamp om ugen, men efter seneste landskamp mod Armenien spillede Boilesen seks kampe i træk på 20 dage for sin hollandske klub.

Kampformen er da også i top.

- Det er gået rigtig godt, og jeg restituerer godt. Der bliver passet godt på mig, og jeg lytter til min krop, men jeg er 100 procent fit for fight og tænker ikke på baglåret.

- Jeg har fået mange flere kampe i benene, og det giver altid selvtillid og en lidt større ro, at man har fået noget kampform og er kommet ind i en kamprytme, så jeg kommer til lejren med en større selvtillid, siger danskeren.

Skulle han få tilkæmpet sig en plads i startopstillingen, står han klar i Parken fredag klokken 20.15, når det går løs mod Italien.

Boilesen: Jeg er ikke sikker på venstrebacken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce