Lettelse hos den danske top-herredouble efter ujævn kamp i anden runde, der dog endte med rød-hvid sejr og kvalifikation til danskermøde, fredag.

Badminton: Se godt på fotoet, der hører til denne artikel. Carsten Mogensen til højre sender da vist en lille tak op mod højere magter.

Mathias Boe til venstre på fotoet var mere jordnær i sin tak, da Sport Fyn talte med ham nogle minutter efter, at den rød-hvide topdouble havde kvalificeret sig til fredagens kvartfinalerunde:

- Tak til publikum for fantastisk støtte. Det er altid megafedt at spille på min hjemmebane i Odense, lød det.

Og dansk "tak" rettet flere steder hen var på sin plads. Mathias Boe og Carsten Mogensen var nemlig i vanskeligheder i deres kamp i anden runde mod Or Chin Chung og Tang Chun Man fra Hongkong. Sejren i tre sæt lød på 21-23, 21-8, 21-19. Men Boe/Mogensen var altså bagud 10-15 i tredje sæt.

 

- De spillede godt, så det blev en svær kamp, konstaterer Mathias Boe med tilføjelsen:

- Men ved 10-15 blev det vilje og store hjerter for vort vedkommende. Vi kiggede hinanden i øjnene og sagde: Det her skal vi kæmpe os ud af. Det er ikke altid et comeback lykkes, men det gjorde det i dag, og det er vi glade for. 

Usandsynligt scenarie

I fredagens kvartfinale bliver det helt dansk. Boe og Mogensen møder således enten Mads Conrad-Petersen/Mads Pieler Kolding eller Kasper Antonsen/Niclas Nøhr. Mathias Boe er træt af, at det bliver et danskermøde. Han siger:

- Det havde jeg da helst været foruden. Nu har vi spillet mod Mads og Mads i de to seneste turneringer. Det kunne være sjovt at se de algoritmer, der ligger bag lodtrækningerne, for i syv af de sidste ni turneringer har vi stået til at møde hinanden. Det er et helt usandsynligt scenarie. Det bliver under alle omstændigheder en taktisk affære, fordi vi kender hinanden så godt fra træningsbanen, og vi skal spille bedre for at vinde kvartfinalen.

  • Af: