Bjørns lillebitte skridt mod ny storhed

Fire birdies og en eagle på kun seks huller i Spanien giver Thomas Bjørn nyt håb.
Foto: MATT DUNHAM/AP

Bjørns lillebitte skridt mod ny storhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danskers fald fra verdenstoppen til langt under europæisk middelklasse er stoppet - måske

Det er tre år siden, Thomas Bjørn vandt sin sidste sejr på Europa Tour’en i golf. Siden da har det for den tidligere danske verdensstjerne været én lang - og næsten ubrudt - nedtur.

Nu ser han et lille lys i mørket efter en flot turnering i Spanien i sidste uge - ikke mindst med eminent spil på de sidste otte huller, der mundede ud i en score på seks under par - og samlet en tredjeplads.

- Jeg siger ikke, at jeg er tilbage, men det er et lille skridt i den rigtige retning. Det giver masser af selvtillid at spille godt. Jeg ønsker at tro på, at jeg nu er i stand til at spille den golf, jeg ved, jeg har i mig, fortalte Thomas Bjørn onsdag på et pressemøde i forbindelse med Italien Open.

- Hvis ikke jeg troede på, at jeg kan være med herude, ville jeg stoppe, lyder det fra Thomas Bjørn, der på banen i Spanien så mere tilpas ud end længe.

Da hans mentaltræner sidste år mindede ham om, at han var nede som nummer næsten 300 i verden, havde Bjørn svært ved at acceptere den kendsgerning.

- Jeg vil ikke sige, at jeg levede i fortiden, men hvis jeg slog et par gode slag eller tre, forventede jeg nok lidt for meget af mig selv.

Thomas Bjørns nedtur er faldet sammen med, at han i to år har haft et stort ansvar som formand for tour-spillerne i Player’s Committee.

Dét arbejde er i følge skotten Colin Montgomerie så omfattende, at det nærmest burde været et heltidsjob og ikke et arbejde for en spiller, der stadig har ambitioner om at spille Ryder Cup og vinde store golfturneringer.

I 2007 måtte han nøjes med en plads som nummer 44 på pengelisten - for første gang uden for top-15 - og sidste år klarede Bjørn kun at forny kortet til Europa Tour’en via en plads som nummer 101 ud af de 115, der får kortet.

På verdensranglisten er han også faldet langt ned.

Ugen i Spanien betød dog en tilbagevenden som nummer 201 i verden.

Fra den plads vil han fra torsdag forsøge at spille en ny god turnering - i de to første runder i selskab med sin gode ven, nordireren Darren Clarke samt skotten, den tidligere British Open-vinder, Paul Lawrie.

Den bedste danske spiller, Søren Kjeldsen, er med hos de store drenge på Sawgrass-banen i Florida til The Players Championship, der i prestige næsten er på højde med de fire major-turneringer.

Bjørns lillebitte skridt mod ny storhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce