Bjørn på ferie efter britisk nedtur


Bjørn på ferie efter britisk nedtur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

AFBUD:Efter floppet i British Open har Thomas Bjørn meldt fra til Irish Open
GOLF: En spillemæssig svær periode har fået Thomas Bjørn til at melde fra til denne uges European Tour-turnering Irish Open. I forvejen var det planlagt, at silkeborgenseren skulle holde turneringsfri i næste uge, hvor der spilles Scandinavian Masters i Malmö, men nu har Bjørn valgt en ekstra uges turneringsfri for at træne sig ud af sin krise.

I starten af juli erkendte Thomas Bjørn, at han var i sit livs spillemæssige krise, efter at han havde forladt European Open i Irland efter kun seks huller, hvor han allerede var fire slag over par. Og i sidste uges majorturnering British Open var Bjørn hele otte slag fra at klare cuttet.

Efter det tidlige exit på Troon sagde Bjørn, at hårdt arbejde på træningsbanen var den eneste vej tilbage til golftoppen.

Men selv om Bjørns præstationer har været meget svingende på det seneste, mener hans manager, Klaus Valbro, ikke, at man kan tale om en decideret krise.

- For de fleste spillere går det op og ned, og det gør det selvfølgelig også for Thomas. Det er rigtigt, at han har spillet ustabilt på det sidste, men det er ikke meget forskelligt i forhold til for eksempel sidste år, siger Klaus Valbro.

Overdrivelse

Ifølge manageren har golfåret indtil British Open faktisk været bedre rent pengemæssigt for Thomas Bjørn end sidste år. Og Bjørn er stadig blandt de 50 bedste i verden, så Valbro mener ikke, at Bjørns formkrise er så stor, som den nogle steder er blevet gjort til.

- Det ser ikke så skidt ud. Golf er ikke en sport, hvor man træner fire-fem måneder op til en begivenhed for så at toppe. Her spiller man jo en turnering hver eneste uge, og folk kan med det samme se, hvis man får en formkrise. Og det er jo ikke unormalt med svingende resultater, forklarer Klaus Valbro.

Efter nedturen i Irland genoptog Thomas Bjørn samarbejdet med sin gamle træner Pete Cowan, og Klaus Valbro mener, at det kan være medvirkende til, at Danmarks bedste golfspiller kan genfinde storspillet og blandt andet få forbedret sit sving, som har voldt problemer på det sidste - og som flere gange under British Open sendte Bjørn langt uden for fairwayen.

- I det øjeblik, man bliver usikker på sit sving, bliver man usikker på mange ting. Det er jo et af fundamenterne i golfspillet, at man har et sving, som man stoler på og kan regne med, siger han.

Den næste turnering, man kan forvente at se Thomas Bjørn i, bliver US PGA Championship, som spilles i dagene 9.-15. august i Wisconsin, USA. Men man skal ikke forvente at se revolutioner i silkeborgenserens spil, siger Klaus Valbro.

- Det er klart, man ikke får tingene på plads fra den ene dag til den anden, så der er ikke andet for end at arbejde videre og træne. Og det er jo også det, som han har gjort i de andre perioder, hvor han har spillet svingende.

Bjørn på ferie efter britisk nedtur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce