Bjarne Riis: Nu vil vi på podiet


Bjarne Riis: Nu vil vi på podiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

AMBITIONER: CSC lugter blod efter Bassos formiddable sejr i La Mongie
CYKLING: Bjarne Riis lagde ikke skjul på, hvad målet med årets Tour de France er efter Ivan Bassos fornemme sejr på La Mongie.

- Nu vil vi på podiet, sagde han.

De 197 kilometer, der bød på to skrappe kategori 1 stigninger mod løbets slutning, havde alt det drama, som man kunne ønske af den første reelle bjergetape. De store udfordrere til Lance Armstrong, Jan Ullrich, Iban Mayo og Tyler Hamilton satte alle tid til, da de ikke kunne følge med amerikaneren op mod målet. Men selv Armstrong havde en overmand i Ivan Basso.

- I dag er han den eneste udfordrer til Lance, sagde en glad Bjarne Riis.

- Det, der er sket i dag, kan ingen tage fra os. Vi har vist igen, at vi kan det her. Ivan er så solid, og jeg er mere optimist nu, end jeg har været før, sagde Bjarne Riis, som før Tour de France sagde, at målet var to mand blandt de ti bedste, og med et begrundet håb om at få Ivan Basso blandt de syv bedste.

- Vi har været realistiske hele vejen igennem. Vi siger tingene, som de er, men nu skal vi blive ved med at udfordre, sagde Bjarne Riis.

Ivan Basso selv sagde før Tour de France, at han hellere ville have en stor etapesejr og slutte som nummer otte, end at slutte som nummer fire eller fem uden at have vundet. Men det punkt er allerede passeret, mente Riis.

- Nu har han fået den store sejr, så nu gælder det om at køre med og presse Lance Armstrong, sagde Riis, som kunne glæde sig over, at Ivan Basso med sejren rykkede op som nummer seks i den samlede stilling, 6,33 minutter efter førende Thomas Voeckler, men blot 1,09 minutter efter Lance Armstrong.

Langsomt har han opbygget Ivan Bassos form til at toppe præcis, når de skrappeste stigninger kom i Touren. Et stille forår, hvor den unge italiener ikke har gjort særlig meget væsen af sig, var helt efter planen.

- Vi har været snu

- Vi har været mere snu og fornuftige end mange af konkurrenterne, sagde Riis.

De konkurrenter var ikke overraskende Jan Ullrich og Tyler Hamilton, som begge tabte tid. Hvor Ullrich måtte notere et tab på 2,30 minutter til Basso og Armstrong, kom Hamilton først i mål 3,27 minutter efter Basso.

- Jeg har hele tiden sagt, at jeg havde mine tvivl om Ullrich. Den samme har jeg haft om Tyler, men jeg har ikke sagt det. De har begge brugt alt for mange kræfter op til Touren, sagde Bjarne Riis.

Bjarne Riis skrev i vinter kontrakt med den 25-årige Ivan Basso, der sidste år blev nummer syv i klassementet og vandt den hvide ungdomstrøje, da han kørte for Fassa Bortolo. Et hold, der var nærmest udraderet, da feltet nåede bjergene. Riis kunne se potentialet i Basso, og skrev en tre-årig kontrakt.

- Jeg prøver at være tæt med alle rytterne, men det er jo umuligt. Ivan er jeg tæt på, og han er den på holdet, som jeg har haft mest indflydelse på. Han er købt til at være stærk i 2006, men allerede nu viser han klassen, sagde en meget tilfreds Bjarne Riis.

Bjarne Riis: Nu vil vi på podiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce