Bestikkelses-sag breder sig


Bestikkelses-sag breder sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BOKSNING: Endnu en af Brian Nielsens modstandere er kommet i politiets søgelys efter den amerikanske promotor Robert Mittleman under ed har tilstået, at sværvægtskampen mellem Brian Nielsen og Thomas Williams var aftalt spil. Kampen blev bokset i marts 2000, og Brian Nielsen vandt på knockout i tredje omgang. Mittleman siger, at Mogens Palle i alt betalte 41.000 dollar (cirka 250.000 kroner) for Brian Nielsens sejr.

Tre måneder senere tabte Williams endnu en kamp mod betaling, denne gang til Richie Melito Jr., hvis promotor var Robert Mitchell.

Set med danske øjne er det interessant, fordi Robert Mitchell var promotor for Don Steele, som Brian Nielsen i 1997 slog ud på knockout i anden omgang og dermed blev verdensmester i forbundet IBO.

Robert Mittlemans tilståelses-skrift, et såkaldt "guilty plea" som Ritzau er i besiddelse af, siger ikke noget om bestikkelse eller aftalt spil i VM-kampen, men kun at Don Steeles promotor, Robert Mitchell, også har betalt Thomas Williams for at tabe en kamp.

Allerede da Don Steele var i Danmark for at bokse kampen, blev der sået tvivl om hans imponerende rekordliste på 42 knockoutsejre. Og den tvivl har FBI senere underbygget. I forbindelse med en forestående retssag om aftalt spil i amerikansk professionel boksning er det kommet frem, at personer, som hverken var amatører eller professionelle boksere, under falske navne boksede mod Don Steele, og at de med vilje tabte kampene efter instruktion fra Robert Mitchell.

Kulturminister Brian Mikkelsen (K) har ingen kommentarer til anklagerne mod Mogens Palle eller forholdene i professionel boksning, men følger sagen nøje, oplyser kulturministeriets pressechef Martin Østergaard.

Promotor Mogens Palle afviser alle anklager og siger, at han i sin 47-årige promotorkarriere aldrig har bestukket en bokser eller været involveret i aftalt spil.

Bestikkelses-sag breder sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce