Belgien afgør danske OL-guldvinderes skæbne efter kiks

Fie Udby Erichsen er klar til OL i Rio.
Foto: Scanpix/Jeff Pachoud

Belgien afgør danske OL-guldvinderes skæbne efter kiks

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mads Rasmussen og Rasmus Quist missede OL-billetten med lille margin, men de kan stadig komme med til Rio.

De regerende danske OL-guldvindere i letvægtsdobbeltsculler, Mads Rasmussen og Rasmus Quist, er havnet i en bizar situation.

Roerne missede tirsdag billetten til OL i Rio med tre hundrededele af et sekund, da de kun blev nummer tre efter Belgien og Tyrkiet i finalen ved det sidste OL-kvalifikationsstævne i Luzern.

På grund af særlige regler om diversitet ved OL kan danskerne imidlertid stadig håbe på at komme med til Rio.

- Eftersom Belgien vandt både mændenes singlesculler og letvægtsdobbeltsculler, bliver Danmark tildelt en ekstra OL-plads på grund af reglen om diversitet.

- Om pladsen bliver i letvægtsdobbeltsculler eller singlesculler, afhænger af, hvad Belgien beslutter sig for. Belgien har 14 dage til at tage beslutningen, meddeler Landsholdet i roning på Facebook.

Danmarks Sverri Nielsen blev nummer fire i mændenes singlesculler, og han havnede dermed lige uden for OL-pladserne, men har fortsat en chance.

Han får en OL-plads, hvis Belgien beslutter sig for at stille op i letvægtsdobbeltsculler ved OL, mens den danske plads går til Mads Rasmussen og Rasmus Quist, hvis belgierne beslutter sig for at sende en singlesculler til Rio.

- Grunden til, at Danmark får en ekstra OL-plads, skyldes, at IOC (Den Internationale Olympiske Komité, red.) fra og med Rio 2016 har opstillet nye kvalifikationsregler, der skal opfylde kravet om diversitet, det vil sige, at så mange nationer som muligt får mulighed for at konkurrere ved OL.

- Derfor er det blevet indført, at hvert land kun kan kvalificere én båd for kvinder og én båd for mænd til OL fra den sidste kontinentale OL-kvalifikationsregatta fra følgende bådtyper; mændenes singlesculler, kvindernes singlesculler, mændenes letvægtsdobbeltsculler og kvindernes letvægtsdobbeltsculler, meddeler Landsholdet i roning.

Mads Rasmussen og Rasmus Quist har tre gange deltaget ved OL.

I 2004 i Athen blev de nummer fire, og fire år senere i Beijing vandt de bronze, inden det altså blev til den helt store triumf i London.

Fie Udby Erichsen sikrede sig kvalifikation til OL i Luzern. Den danske roer blev nummer fire i finalen i singlesculler.

Fie Udby Erichsen skulle netop bruge mindst en fjerdeplads for at komme med til Rio, og det lykkedes uden de helt store problemer.

Danskeren førte efter de første 500 meter, men herefter blev hun sendt ned på andenpladsen på de to efterfølgende mellemtider.

Til sidst røg danskeren ned på fjerdepladsen efter bådene fra New Zealand, Irland og Hviderusland, men Fie Udby Erichsen havde over to sekunder ned til den ukrainske båd på femtepladsen.

Hun har tidligere været plaget af store smerter, ikke mindst mod afslutningen af heatene.

Den danske sølvvinder fra OL i London i 2012 blev derfor sidste efterår opereret i begge underarme for kompartmentsyndrom.

Dobbeltsculleren med Lisbeth Falch Jakobsen og Nina Hollensen er også klar til OL, efter at de blev nummer to i finalen i Luzern.

Belgien afgør danske OL-guldvinderes skæbne efter kiks

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce