Bekymring kan vinde trofæer


Bekymring kan vinde trofæer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TV 2 Sports kommentatorer brugte forleden meget krudt på at fortælle, hvor bekymret OB’s cheftræner Lars Olsen så ud under AGF-kampen, selv når målene haglede ind i det århusianske bur.

Bagefter var det også et tema på pressekonferencen - i en sådan grad, at man spekulerer på, om mange reportere har den fornødne respekt for jobbet som superliga-træner.

I det job skal man hele tiden være på i de 90 minutter og forsøge at danne sig et indtryk af, hvad der sker for holdet og for samtlige spillere på et hvilket som helst tidspunkt af opgøret.

Samtidig skal træneren hele tiden være i stand til at agere taktisk og være i stand til på rekordtid at vælge fra eller til.

Træneren er leder. Ikke jubelidiot.

Samtidig vil underholdnings-industrien fodbold så åbenbart tilmed forlange, at træneren har overskud til at skraldgrine, fordi sådan noget virker godt på tv.

Men i virkeligheden er der blot tale om, at Olsen konstant bekymrer sig, fordi han hele tiden ser ting, der kan forbedres, og det kendetegner store trænere.

Han smiler, når der bliver scoret, men Arsene Wenger er jo heller ikke just en cirkusakrobat på sidelinjen. Eller for den sags skyld Wolfsburgs succestræner Felix Magath, der tilhører den gammeldags trænertype med hård disciplin og "Altmodische metoden".

Brian Clough og Richard Møller Nielsen var skåret lidt ud af det samme snit, men var så til gengæld hele tiden i kontakt med spillets små detaljer, der afgør fodboldkampe.

Men desværre har der været en tendens til, at den store flok af fans forveksler en mere spekulerende trænertype med en type, der vil defensiv forsigtigper-fodbold.

Bruce Rioch var mere udadvendt, åben og krammende, men også et særsyn i dansk fodbold, da han var her, men det betød ofte, at man tilgav skotten, når han stod med alle mand hjemme i stalden og håbede på, at Tobias Grahn ville finde på et eller andet.

Jeg hører ikke til dem, der forlanger, at træneren skal være overstadig, når et hold har vundet over et begrænset mandskab som AGF med 6-1. Århusianerne spillede håbløst naivt mod et erfarent OB-mandskab, og det var absolut på sin plads, at Lars Olsen bagefter påpegede ting, der kunne gøres endnu bedre.

Der er vel en grund til, at klubber som Manchester United, Chelsea, Barcelona og så videre er blevet store.

Det er nok fordi, de hele tiden har fokuseret på fejlene og udbedret dem i stedet for at være lalleglade.

Den dygtige træner ved godt, at fodbold i sidste ende består af en række tilfældigheder, der skal holdes nede på et minimum.

Så kan man vinde fodboldkampe, og så kan man vinde mange.

Og den dygtige leder ser udfordringer. Hele tiden.

Og så har man lov at være bekymret.

Bekymring kan vinde trofæer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce