OB har skrevet kontrakt med Sønderjyskes 25-årige venstre back Joao Pereira, der har kontraktudløb til sommer. Det fortæller klubben i en pressemeddelelse mandag formiddag.

Der er cirka en uge til, at transfervinduet smækker i, og nu intensiveres rygterne og endda handlerne.

Således kommer Sønderjyskes Joao Pereira til OB fra sommer. Han dækker både pladserne som venstreback og i det centrale forsvar, og han har underskrevet en toårig aftale, der gælder fra sommer og frem til udgangen af juni 2018.

Pereira er portugiser og ikke overraskende en teknisk stærk og konstruktiv back, der leverede en stærk indsats, da Sønderjyske i efteråret bankede OB 4-0 i Haderslev.

OB har i forvejen islandske Ari Skûlason på venstreback-pladen, og unge Jacob Barrett Laursen er alternativet, men man kunne forestille sig, at OB er ved at forberede sig på, at mindst en af de to skal eller vil væk. Af vidt forskellige grunde.

Pereira fik sin fodboldopvækst i storklubben Benfica, men fik dog ikke kampe på førsteholdet og har siden fået kampe i moldaviske Sheriff Tiraspol, inden han blev hentet til FC Nordsjælland, der igen sendte den venstrebenede forsvarer til Vejle.

- En solid håndværker

- I de seneste sæsoner har han gjort det rigtig godt i først Vejle og senest i SønderjyskE, hvor han er stærkt medvirkende til deres gode sæson nu. Han er en meget solid forsvarsspiller, som også er god i spillet med fødderne, og vi ser frem til sommer, når han bliver en del af vores trup, siger OB's sportsdirektør, Jesper Hansen.

Cheftræner Kent Nielsen kalder nyindkøbet "en solid håndværker":

- Det er en spiller, der både kan dække venstre back og midterforsvaret. Han er venstrebenet og en meget moden spiller med gode ideer fremad banen. Han er en solid håndværker, der kan supplere de mere kreative spillere, og så har han også selv nogle rigtig fine spilmæssige evner fremad banen, siger Kent Nielsen.

- OB vil løfte sig

Selv siger Joao Pereira, at han forventer, at OB går en stor fremtid i møde:

- OB er en stor klub med en lang historie, som jeg ser frem til at blive en del af. De seneste år har ikke været klubbens bedste, men jeg er overbevist om, at klubben vil løfte sig i de kommende sæsoner. Kent Nielsen er fantastisk træner, som jeg vil glæde mig til at arbejde under.

Joao Pereira indleder sin OB-kontrakt efter sommerferien, hvor han slutter sig til Kent Nielsens trup i Ådalen

  • SportFyn