Beijing bød på brag af en åbningsfest

Foto: AMY SANCETTA/AP

Beijing bød på brag af en åbningsfest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter flere dages ophold i Beijing kan det efterhånden ikke komme som nogen overraskelse, at de kinesiske arrangører holder, hvad de lover, når det gælder OL. De lovede på forhånd en storslået åbningsceremoni i den nationale arena Bird's Nest. Og sådan blev det. Ud over de mange hundrede atleters stemningsfulde indmarch, gjorde OL-arrangørerne brug af hele 14.000 aktører, der i forskellige farvestrålende fortællinger var med til at vise højdepunkter fra Kinas historie og kulturarv.

Showet begyndte med festfyrværkeri og præcis 2008 trommeslagere, der i en spektakulær samklang bød 91.000 tilskuere i Bird's Nest velkommen, mens flere milliarder tv-seere fulgte showet fra de seks forskellige verdensdele. Arrangørerne havde navngivet det store show 'Beautiful Olympics' og ramte ikke meget ved siden af med den beskrivelse. Under åbningsceremonien blev den olympiske OL-sang for 2008 samtidig afsløret og fremført i en duet mellem den kinesiske popstjerne Liu Huan og sangfuglen Sarah Brightman fra Storbritannien. Og godt fire et halvt år efter det første spadestik blev taget til den imponerende OL-arena Bird's Nest, kunne kineserne endelig indvi deres olympiske stadion og samtidig sætte den verdensomspændende sportsbegivenhed i gang med pomp og pragt.

Joachim med fanen
De danske atleter fik også den begejstrede stemning at mærke, da kuglestøderen Joachim B. Olsen i sikker stil viste vejen for 51 holdkammerater med den danske fane i sin hånd. Med i indmarchen var blandt andre besætningen fra den danske 'guldfirer', størstedelen af det danske håndboldhold og tennisspilleren Caroline Wozniacki. Omkring en tredjedel af den danske OL-trup havde på forhånd meldt fra til den store åbningsceremoni, da flere af atleterne skal i konkurrence allerede i weekenden. På tilskuerpladserne i den olympiske arena var blandt andre kronprins Frederik og kulturminister Brian Mikkelsen (K) til stede for at overvære den store åbningsceremoni.

Faklen tændt
For størstedelen af de mange tilskuere på Bird's Nest i Beijing indtraf aftenens store klimaks, da det 45-årige kinesiske gymnastikikon Li Ning tændte den olympiske ild som et symbol på legenes begyndelse. Ning blev kinesisk nationalhelt ved de olympiske lege i 1984, da han sikrede sig hele seks medaljer ved gymnastikkonkurrencerne. Inden den tidligere gymnast bragte den olympiske ild frem til endestationen, trodsede han via hjælp fra et hejsesystem tyngdekraftens love og tog sig en løbetur på indersiden af det olympiske stadions runding helt op i de store højder.

Med sin indsats i den olympiske arena fredag aften blev Li Ning den sidste af i alt 21.880 personer, der har været med til at fragte den olympiske fakkel helt frem til endestationen i Beijing.

Beijing bød på brag af en åbningsfest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce