Bayern på revanche-togt

Bayerns Sebastian Deisler (tv.) er tilbage i topform efter sin psykiske nedtur. Her er han i kamp med Werder Bremens Ludovic Magnin. De forsvarende tyske mestre fra Bremen åbnede i aftes Bundeliga-sæsonen hjemme mod Schalke 04. På grund af strømsvigt kom kampen først i gang klokken 21.35 og var ikke færdig ved avisens deadline. Foto: Boris Roessler

Bayern på revanche-togt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BUNDESLIGASTART:Bayern München har oprustet kraftigt

FODBOLD: På Säbener Strasse, hvor mægtige Bayern München har hjemme, tæller kun én ting. Førstepladser.

Derfor var det langt fra overraskende, at en af Tysklands mest vindende træner Ottmar Hitzfeld blev bedt om at rømme sit kontor, da det stod klart, at sydtyskerne sidste sæson måtte nøjes med, en på de kanter, ubrugelig sølvmedalje.

En andenplads, der endda blev en smerteligt kendsgerning for Franz Beckenbauer, Uli Höeness og de andre Bayern-pinger på hjemmebanen Olympia Stadion i München, hvor de høje herrer i tredjesidste spillerunde så Werder Bremen ydmyge de udvalgte bayere med 3-1 og drage nordpå med mesterskabet.

Men i Bayern lader man ikke stå til. Dér handler man, og derfor fremstår holdet, inden Bundesligaen skydes rigtigt i gang i weekenden, igen i år som klare favoritter til den tyske titel. På trænersiden har tidligere Stuttgarttræner og landsholdsspiller Felix Magath afløst Ottmar Hitzfeld. Og Magath er helt klar over, hvad der forventes af en styrmand på den sydtyske fodboldsupertanker.

- Jeg satser på, at Bayern slutter en plads højere end sidste år. Jeg er kommet til Bayern for at vinde titler. Det forventer man i en klub som Bayern, at træneren kan.

Magath har god grund til at strutte af selvtillid. Sidste sæson imponerede han med at lave et tophold ud af det talentfulde, men uprøvede Stuttgartmandskab, der blev døbt "die junge wilden" (de unge vilde).

Forstærkninger

Og i sommerpausen har Bayern München sørget for, at materialet er til stede til en flot sæson for det sydtyske storhold. Forsvaret, der sidste sæson til tider virkede endog meget vakkelvornt, er blevet forstærket med brasilianeren Lucio, der er kommet fra Leverkusen.

Til midtbanen er den stabile tyske landsholdsspiller Torsten Frings blevet hentet i Dortmund, og i front er sidste sæsons Bochum-topscorer Vahid Hashemian parat til at supplere den hollandske målmaskine Roy Makaay. Samtidig er kanttalentet Sebastian Deisler ved igen at være i omdrejninger, efter at han fik sidste sæson smadret af en depression.

Mens Bayern-mandskabet skal forsøge at starte en ny æra af storhed, bliver det svært for de forsvarende mestre fra Bremen at gentage sidste sæsons kunststykke. Væk er nemlig den suveræne Bundesligatopscorer Ailton, der er flyttet til Ruhr-distriktet for at tørne ud for Schalke 04. Og selv om Bremen-træner Thomas Schaaf råder over andre offensive profiler, og i sommerpausen har tilknyttet danske Daniel Jensen og den tidligere VM-topscorer Miroslav Klose, bliver Ailtons mange scoringer svære at undvære.

Danskerklubben Schalke ligner til gengæld, efter købet af Ailton, et hold, der kommer til at forbedre sidste sæsons syvendeplads. Et faktum, som Esbjerg-træner Ove Pedersen sikkert gerne vil skrive under på, efter at vestjyderne blev slået sammenlagt 6-1 i Toto Cup'ens semifinale af et velspillende og toptrimmet Schalkehold.

Trænerskifte

Traditionelt bejler Dortmund også til mesterskabet. Efter sidste sæsons skuffende sjetteplads har den hollandske træner Bert van Marwijk overtaget styringen fra Matthias Sammer. Van Marvijk største resultat var, da han i 2002 førte Feyenoord med Jon Dahl Tomasson til UEFA-cup triumf. I denne sæson står han i spidsen for et Dortmund-hold, der som nævnt har solgt midtbanemanden Torsten Frings til Bayern München - men ikke har fået tilført nogle opsigtsvækkende forstærkninger.

Meget peger altså på en Bundesligasæson, hvor de tyske storklubber kommer til at halse efter den største af dem alle - Bayern München. Det mener den tidligere forsvarsdirigent i Bayern og nuværende Leverkusentræner Klaus Augenthaler også.

- Bayern vil altid høre til favoritterne, men i år er det endnu mere udtalt på grund af klubbens nye træner og nye spillere, siger Augenthaler.

Bayern på revanche-togt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce