Basso ydmyget af Armstrong


Basso ydmyget af Armstrong

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BJERGENKELTSTART: Armstrong overhalede Ivan Basso
CYKLING: Lance Armstrong vandt i suveræn stil gårsdagens 16. etape af Tour de France - en bjergenkeltstart på 15,5 kilometer til Alpe D'Huez.

Ivan Basso fra Team CSC kunne ikke følge med, blev overhalet af Armstrong og sluttede som nummer otte - to minutter og 23 sekunder efter amerikaneren.

Etapen startede med 1500 meter på flad vej, og så gik det ellers brat op gennem 21 hårnålesving.

Meldingerne lød på, at op mod en million mennesker havde fundet vej til Alpe D'Huez, og da de bedst placerede ryttere drog af sted til sidst, havde de meget svært ved at kæmpe sig gennem menneskehavet.

De mange mennesker gjorde det farligt at køre cykelløb, mente Lance Armstrong.

- Jeg ved ikke, om det er en særlig god ting for Tour de France. Jeg synes ikke, det er sikkert. Arrangørerne skal passe på, sagde den femdobbelte Tour-vinder.

På forhånd var der set frem til denne enkeltstart, fordi den ikke ville blive spoleret af taktiske hensyn, og man kunne virkelig se styrkeforholdet mellem Ivan Basso og Lance Armstrong.

De to ryttere startede ud i samme tempo, og ved bunden af bjerget var der kun ét sekund mellem dem, men otte kilometer senere ved næste mellemtid havde Basso tabt ét minut og 15 sekunder til Armstrong, der havde klart bedste tid.

Overhalet

Ivan Basso fortsatte med at tabe tid til Armstrong, og inden de 15 kilometer var kørt, måtte den italienske CSC-rytter acceptere den ydmygelse at blive overhalet af amerikaneren i den gule førertrøje, der var startet to minutter efter Basso.

Da Basso kom i mål havde han tabt to minutter og 23 sekunder.

Jan Ullrich kørte en meget flot enkeltstart og sluttede som nummer to, men alligevel tabte tyskeren godt et minut til Armstrong.

Både Ullrich og Andreas Klöden hentede tid på Ivan Basso, der dog holder fast på sin andenplads i den samlede stilling.

I dag køres den sidste bjergetape, og det er sandsynligt, at Klöden og Ullrich vil sætte et angreb ind på Basso.

Da der også resterer endnu en enkeltstart kan Basso godt risikere at miste sin podieplads.

Carlos Sastre fra Team CSC kom ind på tiendepladsen, og han kravlede op på ottendepladsen i den samlede stilling.

Michael Rasmussen kunne ikke blande sig med de bedste og sluttede på 53. pladsen - mere end fem minutter efter Armstrong.

Lance er den stærkeste

Ivan Basso erkendte sit nederlag.

- Lance viste i dag, at han er feltets stærkeste rytter, sagde CSC-rytteren efter etapen.

- Det er ikke så stort et problem, at jeg mistede tid til Lance. Jeg tabte ikke så meget til dem bag mig, sagde Ivan Basso, der nu har blot 1,15 minut ned til Andreas Klöden fra T-Mobile, som slog italieneren med 42 sekunder.

- Det var ikke så mange sekunder og i morgen (i dag, red.) venter en hård etape, sagde Ivan Basso, som ikke helt kunne forklare, hvorfor han ikke præsterede den ønskede enkeltstart.

- Jeg følte mig bare ikke så god. Jeg er ikke glad, men jeg er heller ikke ked af det, selv om jeg normalt kører en enkeltstart bedre, sagde Ivan Basso, der som den næstsidst startende kæmpede sig op gennem det ufattelige menneskehav, der havde indtaget den legendariske stigning op mod målet i Alpe d'Huez.

Det danske sving

Franske myndigheder anslog, at omkring en million cykelfanatikere fulgte enkeltstarten fra starten i Bourg-d'Oisans og de 21 sving op. Det danske sving var også klart igen i år op mod toppen, hvor masser af danske flag hang ned af klipperne.

De mest notoriske sving blev allerede for en uge siden okkuperet af campere fra hele Europa, der har boet på skråningen siden for at have plads på første parket til dramaet.

Sent tirsdag aften var der en bilkø på 25 kilometer før startbyen af tilskuere, som ville op på bjerget, inden ruten blev afspærret fra morgenstunden i går.

De kunne se Ivan Basso blive overhalet af Lance Armstrong mod slutningen.

- Formen er der ellers. Den forsvinder jo ikke på en dag, så jeg er den samme Ivan, som jeg har været i de seneste dage. Jeg tænker bare på den hårde etape, der venter, men når jeg ser på mine seneste resultater, så havde jeg håbet på mere i dag, sagde Ivan Basso.

Basso ydmyget af Armstrong

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce