Basso reddede dagen for CSC


Basso reddede dagen for CSC

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TRIUMF: Italieneren Ivan Basso åbnede ballet for CSC med holdets første etapesejr i år
CYKLING: CSC kørte et flot løb på 12. etape af Tour de France, som i går ramte Pyrenæerne.

Carlos Sastre angreb få kilometer før mål på den sidste stigning, og kun Lance Armstrong og Sastres holdkammerat Ivan Basso kunne følge med.

De to forlod Sastre halvanden kilometer fra målstregen på toppen af La Mongie, og derefter var det klart, at afgørelsen skulle findes mellem Armstrong og Basso.

Mens Armstrong var tilfreds med at sætte de øvrige forhåndsfavoritter til vægs på de første bjerge, kunne italieneren Ivan Basso løfte hænderne i vejret for at markere CSC's første etapesejr i dette års Tour de France.

- Det var den første bjergetape, og der skal cykles en masse endnu. Den var svær for mange ryttere, men jeg havde gode ben, og så tog jeg chancen. Jeg følte mig godt tilpas, og under alle omstændigheder var jeg nødt til at køre godt i dag, efter alt det flotte arbejde som holdet havde lavet for mig. Men Armstrong viste i dag, at han stadig er meget stærk, fortalte Basso efter sin sejr.

Rasmussen stak af

Med godt 28 kilometer igen og på vej mod toppen af den første af de to alvorlige stigninger stak Michael Rasmussen fra feltet sammen med Egoi Martinez (Euskaltel), der dog hurtigt måtte slippe den bjergstærke dansker, der som første mand kørte over toppen af Col d'Aspin.

Først syv kilometer før mål måtte Rabobank-rytteren se sig indhentet af US Postal-lokomotivet. Det høje tempo op ad den sidste stigning gjorde det også svært for favoritter som Jan Ullrich og Tyler Hamilton at følge med.

Mens Rasmussen blev hentet, angreb CSC's Carlos Sastre i et forsøg på at tage etapesejren, men kunne altså ikke følge med Armstrong og Basso, efter at de var kørt op til spanieren.

12. etape var ellers for en god del præget af det fire mand store udbrud, der stak af allerede efter de første kilometer. Kim Kirchen, Marcus Ljungqvist, Wim Vensevenant og Frederic Finot nåede at få et forspring på omkring fire minutter, inden de ramte bjergene og blev hentet af et nådesløst felt, der fortsatte op i Pyrenæerne, hvor de ryttere, som ikke har bjergene som speciale, drypvis måtte opgive at følge i klatrernes tempo.

Nummer tre blev tyske Andréas Klöden fra T-Mobile, 20 sekunder efter Basso og Armstrong. CSC's Carlos Sastre kom ind som nummer seks 33 sekunder efter sin holdkammerat.

Samlet er Thomas Voeckler stadig nummer et foran den nye på andenpladsen, Lance Armstrong, der er 5,24 minutter efter. Bedste CSC-rytter er Ivan Basso som nummer seks, mens Jakob Pill overraskende stadig er i top ti på en ottendeplads. 6,53 minutter efter Voeckler.

Basso reddede dagen for CSC

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce