Basso indikerer at Giro-sejr ikke var ren


Basso indikerer at Giro-sejr ikke var ren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ivan Basso brænder for at vise, at han kan vinde et stort etapeløb på ærlig vis - og indikerer dermed, at Giro-sejren i 2006 måske ikke var efter bogen.

Selv om han allerede i 2006 havde indledt samarbejde med dopinglægen Eufemiano Fuentes, så har cykelstjernen Ivan Basso stædigt fastholdt, at det kun var med henblik på at dope sig i Tour de France det år, og at hans Giro-sejr i 2006 dermed var ren.

Men i et interview med magasinet Cycle Sport giver Basso i et svar om sine visioner for fremtiden nu en indikation af, at sejren måske ikke kom helt retfærdigt i hus.

- Jeg vil vinde et stort etapeløb igen og bevise, at jeg kan gøre det på en ærlig måde. Jeg vil gerne bevise over for de folk, der har valgt at tro på mig igen, at de har valgt rigtigt. Det ville være dejligt at sidde her igen om et år og tale om, hvordan jeg vandt Giroen på ren vis, siger Basso.

Det tog ham det meste af et år at indrømme, at han i sin tid var involveret i dopingsagen Operacion Puerto. I interviewet fortæller han hvorfor:

- Folk spørger mig, hvorfor jeg løj omkring Operacion Puerto. Svaret er enkelt. Jeg ønskede ikke at være den eneste idiot, som blev snuppet. Jeg sagde til mig selv, at hvis sagen fylder 6000 sider, hvorfor skulle de så kun snuppe mig. Jeg gjorde den fejl, at jeg forsøgte at overleve, siger han og understreger, at det overrasker ham, hvor stort fokus der lige netop har været på den del af sagen, som involverede ham.

- For at være helt ærlig, så tror jeg ikke, at det interesserer folk, hvad der foregik i Operacion Puerto. Hvis det er så interessant, hvorfor kigger de så ikke på sidste 5995 sider, som ingen nogensinde har læst, lyder det fra Basso.

Basso indikerer at Giro-sejr ikke var ren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce