Basso blev sat på plads af Armstrong


Basso blev sat på plads af Armstrong

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KONGE-ETAPEN: Mesteren viste sin sande klasse ved denne gang at besejre Ivan Basso i spurten
CYKLING: Efter en 205,5 kilometer fra Lannemezan til Plateau de Beille i bagende varme og med forceringer af flere bjerge, heraf et enkelt uden for kategori, kunne Lance Armstrong i går løfte armene i triumf efter sejren på 13. etape af Tour de France.

Den forsvarende mester vandt lige foran CSC's Ivan Basso etapen, der af mange betragtes som den hårdeste i dette års Tour.

Basso åbnede spurten på bjergetapens afsluttende meter, men blev alligevel overhalet af Armstrong, der efter kun to rigtige bjergetaper ser ud til at være på sikker kurs mod sin toursejr nummer seks.

Amerikaneren er i den samlede stilling nu blot 22 sekunder efter Frankrigs bravt kæmpende Thomas Voeckler, der med nød forsvarede sit midlertidige ejerskab af den gule trøje.

Ivan Basso har i Armstrongs baghjul kurs mod en andenplads. CSC-rytteren er nu kun 1,39 minutter efter franskmanden, som må forventes at knække yderligere på de kommende bjergetaper.

Efter sejren roste Armstrong sin italienske og endnu en gang stærkt kørende udbryderkollega for et godt samarbejde op ad bjergsiden mod Plateau de Beille.

- Det var egentlig ikke særlig taktisk kørt. Vi arbejdede godt sammen, og jeg kunne heller ikke ryste ham af, sagde Armstrong.

Til gengæld udstillede tyske Jan Ullrich igen sine svagheder ved ikke at kunne følge med blandt andre Armstrong, amerikanerens hjælperytter José Azevedo og Ivan Basso, da det afgørende angreb blev sat ind.

Jan Ullrich fik dog begrænset skaderne og kom ind som nummer seks på etapen. Han er i den samlede stilling 7,01 minutter efter Voeckler og frister en tilværelse på en ottendeplads.

Rasmussen forsøgte

Rabobanks Michael Rasmussen og CSC's Jens Voigt prægede dagen med et langt udbrud og havde på et tidspunkt næsten seks minutter ned til feltet. Men på den sidste drabelige stigning op til målet på Plateau de Beille, blev de to lykkeriddere hentet af favoritterne og måtte på de sidste 10 kilometer tage til takke med biroller.

Med syv kilometer igen stod det klart, at afslutningen - som på fredagens etape - skulle blive en duel mellem udbryderduoen Armstrong og Basso.

Basso blev sat på plads af Armstrong

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce