Basketball: Svendborg Rabbits til nytårsbal i Aarhus

Sebastian Åris bryder igennem for Svendborg Rabbits mod sin gamle klub Bakken Bears i de to holds første møde i Svendborg for en måned siden. Foto: Yilmaz Polat

Basketball: Svendborg Rabbits til nytårsbal i Aarhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svendborg Rabbits gæster lørdag mesterholdet Bakken Bears, der torsdag tabte ude til Næstved.

Basketball: Det ligner på papiret en af sæsonens sværeste opgaver, når Svendborg Rabbits på årets næstsidste dag tager til nytårsbal i Vejlby-Risskov Hallen for at møde Bakken Bears. Mesterholdet fra Aarhus har Basketligaens bredeste trup med adskillige klassespillere, og Rabbits måtte se sig udspillet i store dele af kampen i de to holds første indbyrdes møde i denne sæson.

Det var for en måned siden, hvor Rabbits på hjemmebane tabte 74-86 efter at have været bagud med 25 point i tredje periode, 43-68. En god start på kampen, der gav en fynsk føring på 18-6, og en god afslutning, hvor Rabbits vandt de sidste 10 minutter 29-17, betød, at Rabbits slap med et hæderligt nederlag.

Men i den kamp var Rabbits uden de skadede Mikkel Plannthin og Claus Magaard. De er med igen, og især Mikkel Plannthin spillede fremragende i onsdagens sejr over bundholdet Stevnsgade.

- Det bliver en svær kamp mod Bakken. De har lige vundet stort over Horsens i pokalsemifinalen, så vi er undertippet, som Stevnsgade var det mod os, så vi kan spille uden frygt, siger Sebastian Åris.

Den 22-årige guard har tidligere spillet for Bakken Bears og glæder sig til at besøge sin gamle hjemmebane.

Basketligaens turneringsplanlægning har fået kritik for en noget ujævn kampafvikling, hvor der er lange kampfrie perioder og et tæt program mellem jul og nytår.

- Når vi kun skal spille 21 kampe i grundspillet, synes jeg, det er mærkeligt, at vi skal have to kampe mellem jul og nytår. I hele januar har vi kun to kampe, siger Sebastian Åris.

Tæt program

Bakken Bears deltager igen i år med succes i Europa Cup-turneringen og har før jul sikret sig en plads i pokalfinalen med en knusende sejr på 82-58 over ligaens tophold Horsens IC i semifinalen. De mange europæiske kampe betyder, at Bakken har et tæt ligaprogram hen over jul og nytår, hvor Bakken spiller fire basketligakampe på ni dage.

I torsdags blev det til nederlag 87-82 ude mod Næstved i en kamp, hvor Bakken manglede Tony Bishop, Morten Sahlertz og Chris Christoffersen. Til gengæld var der sæsondebut til forwarden Thomas Lærke, der efter et ophold i finsk basket er vendt hjem til Bakken Bears. Lærke scorede fem point i sin sæsondebut.

Svendborg Rabbits besejrede Næstved efter overtid i den sidste kamp før jul og har nu to sejre i træk.

Svendborg Rabbits er uden den skadede landsholdscenter Jacob Enevold Jensen, og hans 215 cm kommer Rabbits til at mangle i kampen om de vigtige rebounds. I de to holds første møde hentede Bakken 20 offensive rebounds - mere end dobbelt så mange som Svendborg, der kun hentede ni. Det var en væsentlig del af forklaringen på nederlaget.

Begge hold ligger midt i tabellen med 10 point, men Bakken har kun spillet syv kampe, mens Rabbits har spillet 11.

Der er kampstart lørdag 30. december klokken 14.00.

Basketball: Svendborg Rabbits til nytårsbal i Aarhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce