Basketligaen

Svendborg Rabbits er på udkig efter en udenlandsk forstærkning. Onsdag aften håber Rabbits-direktøren på en sejr hjemme over Næstved.

Basketball: Det er blot blevet til tre sejre i de første ni kampe i Basketligaen for Svendborg Rabbits, der onsdag aften spiller den sidste kamp inden jul, når Næstved kommer til den sydfynske kaninhule.

- Vi trænger til en sejr. Det vil være rart med en julegave, men det bliver en svær kamp, da Næstved er kommet i gang og senest slog Randers ude, siger Troels Mortensen, direktør for Svendborg Rabbits.

I øjeblikket har Svendborg Rabbits kun to amerikanere i truppen, Michael Moore og Terrell Harris, men da hvert hold må have tre ikke-EU-spillere på banen, er Rabbits på udkig efter endnu en udlænding til at forstærke truppen.

- Vi har mange bolde i luften lige nu, og vi håber, at én af dem falder ned i kurven til os. Jeg tør ikke love, hvornår han kommer, men jeg tør godt love, at der kommer en forstærkning inden transferdeadline 10. januar. Vi leder efter en allround-spiller, der kan spille flere positioner, siger Troels Mortensen.

Forstærkningen er ikke et udslag af den resultatmæssige lidt halvsløje sæsonstart, hvor Rabbits lige nu indtager sjettepladsen.

- Det har hele tiden været planen, at vi skulle hente en spiller mere til at forstærke truppen, siger Rabbits-direktøren.

I lørdags tabte Rabbits uden de skadede Sebastian Åris og Claus Magaard 82-94 ude til Hørsholm. Landsholdsguard Sebastian Åris er også stærkt tvivlsom til onsdagens kamp med en forstrækning i baglåret, mens Claus Magaard formentlig er klar igen.

Onsdagens modstander fra Sydsjælland er på tredjepladsen med seks sejre i ti kampe. Næstved har mødt Randers to gange i sidste uge, hvor det blev til nederlag hjemme 91-107 men til gengæld sejr 81-78 i Randers tre dage senere. Her blev den to meter høje amerikanske forward Kazembe Abif topscorer med 19 point. En anden af Næstved-profilerne er den hurtige guard Troy Franklin, der normalt er god for rundt regnet 20 point pr. kamp.

Næstved vandt i starten af sæsonen 83-60 hjemme over Svendborg Rabbits, som jagter revanche onsdag aften på hjemmebane med kampstart klokken 19.00.

  • Hounsgaard_Hardy_(2015)_12

    Af:

    Journalist på Sport Fyn, sportsredaktionen for Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis og fyens.dk. Tidligere har jeg arbejdet som sportsredaktør på Fyns Amts Avis og som journalist på Tipsbladet. Jeg skriver blandt andet om ishockey, basketball og fodbold. Bor i Svendborg med min hustru.