Basketball: Ny træner klar for Svendborg Rabbits

Lukas Varga i sin aktive karriere som spiller i Horsens IC i 2013. Nu skal slovakken være cheftræner i Svendborg Rabbits. Foto: Søren E. Alwan

Basketball: Ny træner klar for Svendborg Rabbits

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidligere Horsens-træner skal træne basketligaklubben Svendborg Rabbits i de kommende sæsoner.

Basketball: Svendborg Rabbits har fundet manden, der skal stå i spidsen for basketligaholdet som cheftræner i de kommende sæsoner. Det bliver slovakiske Lukas Varga, der i flere år har været spiller og assistenttræner i topklubben Horsens IC.

Lukas Varga, der 19. juni fylder 33 år, har i alt været i Danmark i fem år som spiller og asstenttræner. Han stoppede i Horsens efter sæsonen 2016/17. Før han kom til Horsens, spillede han for Lemvig i 1. division, og han har også været assistenttræner i den bedste tyske række for Ludwigsburg.

I den seneste sæson var Lukas Varga assistenttræner i den svenske ligaklub Södertälje Kings, hvor han også havde ansvaret for udviklingen af klubbens unge spillere.

Nu skal han være cheftræner i Svendborg Rabbits, der efter en skuffende sæson i 2017/18 med nederlag i to ud af tre kampe og tidligt farvel fra slutspillet opsagde samarbejdet med den italienske cheftræner, Luca Ciaboco.

- Vi får i Lukas en mand med erfaring fra to store klubber i hendholdvis Tyskland og Sverige samt masser af erfaring med den danske kultur og danske liga fra hans gode tid i Horsens IC. Både vi i Svendborg Rabbits og han selv vurderer, at han er klar til at blive headcoach, og vi tror på, han er den rette til at stå i spidsen for holdet de kommende år, siger Rabbits' direktør, Troels Mortensen.

Kontrakten med Lukas Varga gælder for de kommende to sæsoner med option på forlængelse for endnu en sæson, så sammenlagt er der skrevet under for de kommende tre sæsoner.

Glæder sig til Svendborg

Lukas Varga glæder sig til gensynet med Danmark og de basketglade tilskuere i Svendborg:

- Jeg er spændt på at vende tilbage til dansk basketball. Svendborg Rabbits er en klub med en historisk tradition, og klubben deler de samme værdier som jeg. Rabbits-fansene er den sjette spiller på hjemmebane, og jeg ser frem til at møde fansene.

- Det er en spændende mulighed at få lov til at arbejde med unge, sultne og talentfulde danske spillere, som vil stå over for den daglige udfordring med at blive bedre basketball-spillere og udvikle deres kampe til det næste niveau. Det vil være min personlige udfordring og job at få gutterne i den bedst mulige position til at gøre det, siger Lukas Varga i en pressemeddelelse fra Svendborg Rabbits.

Arbejdet med at finde den nye træner har stået på i nogle uger.

- Der har været mange forskellige kandidater fra både indland og udland. Det har været en spændende proces, hvor vi har været meget grundige for at finde det helt rigtige match, oplyser Troels Mortensen.

Basketball: Ny træner klar for Svendborg Rabbits

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce