Nyt kraftcenter for banecykling i Odense skal styrke talenterne frem mod OL 2020.

I sidste uge sikrede det danske 4000-meter-banelandshold - med Rasmus Lund fra Odense på holdet og en gennemsnitsalder på under 18 år - OL-billetter til Rio.

Nu får Rasmus Lund og de andre banetalenter fra Fyn og Jylland bedre træningsmuligheder. Cykelbanen i Odense vil fremover være kraftcenter for banecykling.

Derved fordobler Team Danmark træningsmulighederne for de danske banetalenter, som indtil nu kun har haft arenaen i Ballerup at træne i. Det langsigtede mål med det nye kraftcenter er at udvikle flere og bedre baneryttere frem mod OL 2020 i Tokyo.

- Der er en stærk tradition omkring talentudviklingen i dansk cykelsport, hvilket vi så et flot eksempel på, da det unge 4000 m. hold fornylig vandt world cup-sølv i Hong Kong og sikrede OL-kvalifikation. Det nye kraftcenter i Odense vil give flere af de danske cykeltalenter en lettere adgang til optimale træningsfaciliteter, og det vil styrke forudsætningerne for, at dansk banecykling kan udvikle endnu flere talenter til verdensklasseryttere frem mod OL 2020, lyder det i en pressemeddelelse fra Lone Hansen, direktør i Team Danmark.

Anderkendelse

Formand for Cykling Odense, Claus Rasmussen, glæder sig til at se det nye initiativ blive til virkelighed.

- Vi glæder os helt bestemt til at styrke relationen til og samarbejdet med Danmarks Cykle Union og Team Danmark. Vi har gennem mange haft en tradition for udvikle baneryttere på højt internationalt niveau. Den tradition kan den nye cyklebane og det kommende kraftcentersamarbejde kun være med til at fastholde og styrke,” udtaler en optimistisk Claus Rasmussen

Også sportens rådmand i Odense, Jane Jegind, glæder sig til at følge udviklingen de kommende år.

- Det er rigtig dejligt, at også Team Danmark og Danmarks Cykle Union ser mulighederne i den nye Thorvald Ellegaard Arena. Vi ser også det nye samarbejde som en anerkendelse af indsatsen i det lokale cykelmiljø gennem mange år. Forhåbentlig bliver det nye kraftcentersamarbejde rammen om et rigtig godt samarbejde til glæde og gavn for både dansk og fynsk cykling, siger Jane Jegind.

  • Seymore_Martin_(2015)_07

    Af:

    Jeg er digital jourhavende på Fyens.dk, derudover er jeg madanmelder og skriver fra tid til anden også bog- og cd-anmeldelser. Jeg er medlem af Odense Fødevarefællesskab og er frivillig ved Odense International Film Festival.

Mere om emnet

Se alle
Ingen varme: Iskold cykelhal øger risikoen for skader

Ingen varme: Iskold cykelhal øger risikoen for skader

18
Cykelarena fryser for 645.000 kroner

Cykelarena fryser for 645.000 kroner

Præmier til fire smukke byggerier i Odense

Præmier til fire smukke byggerier i Odense