Baltiske opgaver venter på Brøndby og AaB


Baltiske opgaver venter på Brøndby og AaB

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FODBOLD: Både Brøndby og AaB skal op mod overkommelige modstandere i bestræbelserne på at nå første runde i UEFA Cup'ens hovedturnering. Ved gårsdagens lodtrækning i Nyon stod det klart, at Brøndby starter ude mod Ventspils fra Letland, mens AaB også starter på udebane mod litauiske Zalgiris i anden kvalifikationsrunde til UEFA Cuppen, der er sidste station inden hovedturneringen.

Brøndbys anfører, Per Nielsen, kender ikke det store til den lettiske modstander, men vurderer alligevel, at det skal resultere i en videre adgangsbillet.

- Det er en ok lodtrækning. Jeg kender ikke det store til dem, men det er selvfølgelig et hold, som vi skal kunne slå over to kampe. Også fordi det er vigtigt for Brøndby at kvalificere sig til UEFA Cup'en, siger Per Nielsen, der ikke var bekendt med, at Ventspils havde tre spillere med i den lettiske EM-trup.

På de hjemlige breddegrader ligger Brøndbys kommende modstander placeret i skyggen af Skonto Riga, der har vundet mesterskabet 13 år i træk, hvorfor pladsen i årets UEFA Cup-kvalifikation blev sikret via sejr i pokalfinalen. De sidste to sæsoner har Ventspils kvalificeret sig til UEFA Cup'ens første runde, hvor det til gengæld er blevet til store klø - samlet 10-1 til Rosenborg sidste år og 8-2 til tyske Stuttgart forrige år.

Ukendt modstander

I Aalborg er det også en meget begrænset viden, der er om den kommende modstander. Men Zalgiris fra Vilnius er også endnu mindre kendt i europæiske klubturneringer end Ventspils.

- Af de hold, vi kunne trække, ville jeg helst undgå finske Haka, og dem slap vi for, så lodtrækningen er vel tilfredsstillende, siger sportsdirektør Lynge Jacobsen, der glæder sig over, at AaB's træner, Erik Hamrén, som træner for svenske Örgryte sidste år spillede mod Zalgiris i Litauen og derfor kender til forholdene.

Sportsdirektøren mener dog - trods den begrænsede viden - at Zalgiris er et hold, som nordjyderne skal slå.

- Hvis vi vil noget i Europa, skal vi selvfølgelig slå dem, siger Lynge Jakobsen om Zalgiris, der i sin sidste europæiske optræden tabte samlet 7-0 til israelske Maccabi Tel Aviv - det var tilbage i 2001.

Som et lille kuriosum kan det nævnes, at Brøndbys Auri Skarbalius kom til Danmark fra netop Zalgiris.

Første kamp for Brøndby og AaB spilles den 12. august, mens returkampen på eget græs afvikles 14 dage senere.

Baltiske opgaver venter på Brøndby og AaB

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce