Balotelli ristes for Mafia-tweet

Balotelli ristes for Mafia-tweet
Foto: POLFOTO/AP

Balotelli ristes for Mafia-tweet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kritiker langer ud efter Mario Balotelli, efter at spilleren mandag nægter at blive kaldt et antimafia-symbol.

Den italienske fodboldstjerne Mario Balotelli møder skarp kritik, fordi han på Twitter afviser at blive sat i bås som et symbol på antimafia.

Avisen La Gazzetta dello Sport skrev ellers, at Balotelli var en rollemodel i kampen mod mafiaen forud for det italienske landsholds træning på en bane, der tilhører en klub, som i 2011 blev konfiskeret fra en del af Camorraen - den Napoli-baserede mafia.

- Det her er, hvad du siger. Jeg kommer, fordi fodbold er smukt, og alle skal spille, hvor de har lyst, og så er der landsholdets kamp (tirsdag mod Armenien, red.), skrev Balotelli i sit tweet med et billede af avisartiklen vedhæftet.

Udmelding falder ikke i god jord hos Rosaria Capacchione, der er medlem af parlamentet og journalist.

Hun lever under konstant beskyttelse, efter hun har modtaget trusler for sin dækning af Camorraen.

- Balotelli er en tåbe. I bedste fald er han impulsiv, forkælet og et barn, der lever i en verden, hvor det er svært at skille det gode fra det onde, siger hun ifølge nyhedsbureauet dpa.

Capacchione kritiserer, at Balotelli med sit tweet tager afstand fra antimafia-prædikatet i stedet for at bære det. Særligt fordi fodboldspilleren tidligere er blevet sat i forbindelse med mafiaen.

Blandt andet har han besøgt et af Napolis mafia-områder i 2010, hvor efterforskere mener, at han var sammen med højtstående medlemmer af Camorraen.

Derudover beskyldte et tidligere mafiamedlem Balotelli for at have solgt stoffer for sjov under besøget.

Den beskyldning afviste den italienske spiller dog kraftigt og sagde samtidig, at han ikke kendte alle de mennesker, der var med ham under besøget.

- I en situation som denne efter de problemer, han tidligere har haft, kan det at sende sådanne beskeder være ret upassende. Som journalist undrer jeg mig også over, hvorfor han gjorde det. Måske ville han sende en besked til nogen, siger Capacchione.

Det italienske fodboldforbund maner dog til ro.

- Det handler om fornuft, for enhver kommunikation kan læses på mange måder. Balotelli er i en travl periode, men vi må forstå, at mediepresset på ham er ekstremt.

- Alt, han gør, bliver nøje overvåget. Han er træt af at være midt i orkanens øje, siger Giancarlo Abete, præsident for det italienske fodboldforbund.

Balotelli forventes at spille med tirsdag, når Italien møder Armenien i den sidste VM-kvalifikationskamp.

Balotelli ristes for Mafia-tweet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce