Balladen om en VM-kamp


Balladen om en VM-kamp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mikkel Kesslers VM-kamp i aften mod Dimitri Sartison fik en optakt, der tangerede det absurde, men efter ugers forvirring kom WBA-bæltet til København

Det blev lanceret som en VM-kamp. Og det endte med at blive en VM-kamp.

En udadtil ganske logisk konstatering før den danske bokser Mikkel Kesslers kamp i aften i Brøndby Hallen mod tyskeren Dimitri Sartison.

Omstændighederne omkring kampen har dog ikke været normale. Langtfra.

Bokseforbundet World Boxing Associations VM-bælte i supermellemvægt er ganske vist kommet helskindet til Danmark, men først efter et forløb, der i perioder tangerede det farceagtige.

- Helt absurd har Kessler og hans hold annonceret, at hans kamp mod obskure Dimitri Sartison bliver om et ledigt bælte. Glem bare det faktum, at det er en joke af en såkaldt titelkamp.

- Der findes et endnu større problem: Titlen er endnu ikke ledig, tordnede den anerkendte amerikanske bokseskribent Dan Rafael fra tv-stationen ESPN for en måned siden i en kommentar.

Det rene mudder

Et direkte angreb på promotor Mogens Palle, som 7. maj ved et pressemøde på Brøndby Stadion løftede sløret for VM-kampen med de to boksere ved sin side.

Dan Rafael hentydede til det faktum, at WBA's VM-bælte sad spændt fast om maven på australske Anthony Mundine, da Team Palle indkaldte til pressemødet. Ganske vist ville australieren opgive sit VM-bælte for at søge andre udfordringer, men inden da skulle Mundine møde sin australske landsmand Sam Soliman i et titelforsvar den 28. maj. Og hvis Soliman vandt den kamp og tog VM-bæltet, hvad skulle Kessler og Sartison så bokse om?

På pressemødet i Brøndby affærdigede Mogens Palle alle spørgsmål.

Han kaldte det "hypotetisk", at Soliman skulle kunne besejre Mundine og garanterede, at Kessler-Sartison ville blive om WBA's bælte.

24 timer senere var billedet om muligt endnu mere mudret.

WBA lagde nemlig en pressemeddelelse ud på sin hjemmeside, hvor bokseforbundet skrev, at Palle-lejren havde forespurgt om muligheden for at sanktionere Kessler-Sartison som en VM-titelkamp, men at forbundet først ville træffe en afgørelse om dette inden for de næste uger. Samtidig stod Mundine-Soliman opført som officiel titelkamp på WBA's hjemmeside.

Små to uger senere indgav den tyske boksestald Team Sauerland så en protest til WBA, fordi tyskerne mente, at deres bokser Danilo Häussler skulle bokse om titlen mod Kessler.

Tyskernes argument var, at Häussler lå placeret en plads højere på WBA-ranglisten end Dimitri Sartison.

Mogens Palle holdt hele tiden fast på sit.

Han berettede om et brev fra WBA, der garanterede ham, at Kesslers kamp ville blive om VM-titlen. Indholdet var dog fortroligt, lod promotoren vide.

- Når jeg garanterer det, så må du tage mit ord for det. Du tror da vel ikke, at vi lejer Brøndby Hallen og kører med store annoncer i aviserne, uden at kampen bliver lavet som en VM-kamp, sagde han.

En "nulbon"

Mogens Palle rasede samtidig over den tyske protest, eftersom en kamp mellem Kessler og Häussler set fra promotorens synspunkt ville "være en kriminel kamp at lave" på grund af "nulbonen" Häusslers lave niveau.

Først den 28. maj faldt brikkerne på plads. Team Palle offentliggjorde et dokument, hvor WBA officielt bekræftede, at Kesslers kamp i Brøndby ville være en VM-titelkamp.

Samme dag forsvarede Anthony Mundine sin titel for sidste gang med en pointsejr over Sam Soliman. Som altså nok fik lov til at bokse om WBA-bæltet, men ikke ville være blevet anerkendt som verdensmester, hvis han havde vundet.

Dagen efter fulgte dog en ny pressemeddelelse fra WBA, som fik Mogens Palle til at rase videre.

Forbundet udsendte et dekret om, at vinderen af Kessler-Sartison-opgøret senest 120 dage efter kampen i Brøndby Hallen skal sætte titlen på spil mod Danilo Häussler.

Hvis opgøret ender uafgjort, skal Kessler også bokse mod Häussler, som tidligere har tabt stort på point til danskerne Mads Larsen og Rudy Marcussen. Mogens Palle har sat en advokat på sagen, eftersom en kamp mod Häussler vil kollidere med planerne om at skaffe endnu en storkamp til Mikkel Kessler.

Dermed fortsætter historien også efter lørdagens kamp i Brøndby Hallen. Som altså bliver en VM-kamp. (ritzau)

Balladen om en VM-kamp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce