Bak går efter top 10 i Cancellara- løs dyst


Bak går efter top 10 i Cancellara- løs dyst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fabian Cancellara gør med sit VM-afbud årets enkeltstart til en sjældent åben dyst. Danske Lars Bak sætter top 10 som et realistisk dansk mål.

CYKLING: De seneste par cykelsæsoner er det blevet normaltilstanden, at én mand har kørt om guldet, mens alle andre har kæmpet om de resterende smuler, når der er blevet kørt store mesterskaber i enkeltstart. Schweizeren Fabian Cancellara har været en helt urørlig mester i kampen mod uret.

Men Cancellara, der både er olympisk mester og dobbelt verdensmester, giver VM-trikoten fra sig i dag i Varese. Og han gør det uden kamp. Han har meldt fra, fordi benene ikke er der. Og scenen i det solbeskinnede og sensommervarme Varese er således fri til, at en ny mester kan træde frem.

Det kunne i teorien være den dobbelte danske mester Lars Bak, men det er også mest i teorien, fornemmede man på ham, da han i går eftermiddag tog en slapper på langs efter formiddagstræning på ruten.

- Jeg er realistisk, så jeg tænker ikke i medaljer, men jeg har tænkt mig at gå til makronerne, og jeg er sat op til enkeltstarten. Jeg kommer netop fra Polen Rundt, hvor jeg blev samlet nummer to, og jeg er taget fra det løb med den konklusion, at min form er god. Top 10 kunne godt være en fornuftig målsætning for mig, lyder det fra danskeren.

Leipheimer favorit

Han peger på Levi Leipheimer som sin primære favorit i Cancellaras fravær, men nævner også David Millar, Gustav Larsson og Bert Grabsch.

- Jeg synes, det er fint, at en anden nu får mulighed for at tage titlen, og dette viser vel bare, at man - heller ikke når man hedder Cancellara - kan overkomme alt på en sæson, siger Bak, der selv kørte Polen Rundt sammen med schweizeren og her også fornemmede, at Cancellaras styrke ikke er, hvad den var tidligere i år.

Han beskriver dagens rute som en meget klassisk en af slagsen, men dog med "et par rynker på" - uden at der er tale om stejle stigninger.

- Den ligger fint til mig. Cyklen skal hives ud i det store gear, og dér skal den blive, slår han fast.

Lars Bak kørte også VM i enkeltstart for et år siden i Stuttgart, dengang blev det til en 36.-plads.

Den anden danske deltager i dagens enkeltstart er Michael Blaudzun, der kører karrierens sidste løb. (ritzau)

TV 2 sport

Klokken 12.50.

Bak går efter top 10 i Cancellara- løs dyst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce