Bak: 15 år uden for Europas fine selskab gjorde ondt


Bak: 15 år uden for Europas fine selskab gjorde ondt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det var på høje tid, at FC Midtjylland kvalificerede sig til et europæisk gruppespil, mener Kristian Bach Bak.

Når FC Midtjylland torsdag aften går på banen mod Legia Warszawa i klubbens første kamp i Europa Leagues gruppespil er det samtidig kulminationen på mange års hårdt arbejde.

Det mener FCM-anfører Kristian Bach Bak, som har været med det meste af vejen, og han er stolt over milepælen for klubben.

- Vi startede ud som en klub, som gerne ville opnå ting og gøre tingene på vores egen måde. Vi satte overliggeren højt, og et europæisk gruppespil har altid været et mål for os. Og faktisk også sådan rimelig hurtigt.

- Derfor har det også gjort ondt, at vi i de første 15 år af vores eksistens ikke opnåede at komme i et gruppespil af nogen art, som vi så gerne ville.

- Vi har været ude i rigtig mange lige ved og næsten-kampe, hvor det er gået galt til sidst, siger Bak.

I 1999 blev FCM dannet som en fusion af Ikast og Herning Fremad, og siden er det blevet til mange forsøg på at kvalificere sig til et europæisk gruppespil, men uden succes.

- Det er en ekstra glæde nu at kunne stå og være med i det. Jeg vil sige, det kommer lige sent nok. For jeg synes, vi skulle have gjort det tidligere. Men vi skal være stolte over, at vi er der nu, siger anføreren.

- Det er første gang, så det er kæmpe stort på sin helt egen måde. Jeg har prøvet det to gange i min tid i Holland, og det er bare nogle helt specielle kampe, hvor spillerne får lov til at folde sig ud.

- Vi har mange forskellige slags spillere, som hver især gerne vil noget mere med deres karriere, og derfor venter der nogle fede kampe mod nogle fede modstandere for klubben, spillerne og fansene, siger Bak.

Kampen spilles på MCH Arena i Herning og fløjtes i gang klokken 19.

Bak: 15 år uden for Europas fine selskab gjorde ondt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce