Badetøjet splitter vandene


Badetøjet splitter vandene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Speedo eller Arena. Mærket på svømmernes neoprendragter burde måske ikke ændre verden. Alligevel har den lille forskel revet op i en strid, som stiller Dansk Svømmeunion i et svært valg mellem uundværlige sponsorkontrakter og de bedste muligheder for, at elitesvømmerne kan opnå hæder til Danmark.

Jeanette Ottesen er den svømmer, der har tegnet dilemmaet klart op. Kvik Kastrup-svømmeren fik en skuffende start på OL, da hun svømmede 100-meter butterfly - vel at mærke i den Arena-dragt, som hun er forpligtet til at anvende på grund af Dansk Svømmeunions kontrakt med den italienske producent af svømmeudstyr.

Men medaljeambitioner klarede ikke ægteskabet med det italienske neopren for Ottesen. Iført sin Speedo-dragt har hun siden slået to danske rekorder og samtidig skaffet Danmark en plads i medaljeræset i de efterfølgende to discipliner. Et valg der desuden har givet hende en advarsel og en bøde på 5000 kroner fra Dansk Svømmeunion for bruddet på en vigtig sponsoraftale.

- Det er klart, at det stiller Dansk Svømmeunion i nogle dilemmaer. Vi er jo skabt for at sikre atleterne de bedste muligheder for at konkurrere, og det har jo blandt andet været muligt på grund af en stor kontrakt med Arena, forklarer direktør i Dansk Svømmeunion, Pia Holmen til Ritzaus Bureau.

I 2005 valgte Dansk Svømmeunion at skifte Speedo ud med Arena for at få den bedste økonomiske aftale i hus. Men da Speedo siden har udviklet en dragt, der er involveret i et massivt stigende antal af nye rekordbrud, har både danske og udenlandske svømmere nægtet at svømme i Arena.

For Jeanette Ottesen er håbet, at svømmerne selv kan vælge, hvilken dragt, der passer dem bedst.

- Det er da i hvert fald noget, de gør i mange andre lande. Det synes jeg bestemt, man skal overveje, lyder appellen fra Jeanette Ottesen.

Som den eneste af de ni danske OL-svømmere tvivlede hun på, at hun ville bruge en ny Arena-kopi af Speedos fantomdragt, inden OL. Den genopstandne konflikt giver indrømmelser i Dansk Svømmeunion.

- Vi havde selvfølgelig håbet på, at vi havde løst udfordringen ved at teste Arena-dragten inden OL. Men det er klart, at processen ikke har været optimal, erkender Pia Holmen. Hun fastholder, at Dansk Svømmeunion ikke vil forhindre nogen svømmere i at skifte til Speedo, men at de selvfølgelig får en engangsbøde på 5000 kroner, som kontrakten med Arena indebærer.

- Det kunne aldrig falde os ind at tvinge dem til at anvende en Arena-dragt. Lige nu er vi bare fokuserede på, at svømmerne får det bedst mulige OL. Vi har bare sagt, at der er nogle konsekvenser ved det, og dem tager vi først, når vi kommer hjem, siger Pia Holmen.

Kontrakten med Arena udløber til nytår, hvor Pia Holmen lover at tage svømmernes ønsker kraftigt med i overvejelserne, når der skal vælges mellem økonomi og resultater.

Svømmernes Teamchef, Lars Sørensen, skal efter hjemkomsten fra Beijing lave en rapport om de to omstridte dragter, der kan danne grundlag for et nyt valg. Men kroner og ører er svære at vælge fra.

- Det er en rigtig stor del af Dansk Svømmeunions økonomi, det er der ingen tvivl om, siger Pia Holmen om den nuværende sponsorkontrakt med Arena.

Lørdag nat klokken 04.54 dansk tid svømmer Jeanette Ottesen om en finaleplads i 50-meter fri - i sin speedodragt.

Badetøjet splitter vandene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce