Bäckman har kig på back-kleppert til VM-truppen


Bäckman har kig på back-kleppert til VM-truppen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Landstræner Per Bäckman holder øje med Oliver Lauridsen, der NHL-debuterede for nogle uger siden.

Det er ikke gået ishockeylandstræner Per Bäckmans næse forbi, at Oliver Lauridsen har fået NHL-debut for Philadelphia Flyers.

Svenskeren har 24-årige Lauridsen på bruttolisten over spillere, han gerne vil have med til VM i Sverige i næste måned. Og da Philadelphia næppe når slutspillet, kan backen være på vej til Europa, når grundspillet slutter 27. april.

- Ham vil vi gerne se. Han er en fysisk stærk spiller, som vi altid kan bruge.

- Vi har ikke så mange spillere af den type, der tackler igennem på vores hold, så det gjorde ikke noget, hvis vi havde én som ham med, siger Bäckman om den næsten to meter høje og 100 kilo tunge back.

Problemet for Bäckman er, at Oliver Lauridsen fortsat har sin første landskamp til gode, og derfor er han helt ubekendt med landsholdets systemer. Det tæller også med i overvejelserne.

- Det er en svær situation. Men forhåbentlig når han hjem til testkampen mod Østrig 30. april, og så må vi tage en beslutning ud fra det og ud fra, hvordan de andre har gjort det, siger Bäckman.

Han kan faktisk ende med at få endnu en Lauridsen med i VM-truppen, for Olivers yngre bror Markus er også en habil ishockeyspiller, som i denne sæson er rykket op på NHL-klubben Colorado Avalanches udviklingshold i AHL-ligaen, Lake Erie Monsters.

- Han er en helt anden type. En back, der kan bruges til at føre pucken op ad banen med. Jeg har talt med Colorados scout Anders Carlsson, og han siger, at han har udviklet sig rigtigt godt, siger Bäckman.

Hverken Colorado eller Lake Erie Monsters kan nå slutspillet, og derfor får 22-årige Markus Lauridsen formentlig også buddet om at komme med i den sidste VM-træningslejr.

Hvad de øvrige nordamerikanere angår, ser det ud til, at Mikkel Bødkers Phoenix Coyotes og Philip Larsens Dallas Stars går glip af slutspillet.

Dermed kan antallet af NHL-danskere i Stockholm formentlig nå op på tre.

Den aktuelle VM-trup rejser i denne uge på træningslejr i Frankrig for at spille to testkampe mod franskmændene i Caen og Rouen.

Bäckman har kig på back-kleppert til VM-truppen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce