Spørger man ishockeylandstræner Per Bäckman, var 5-2-sejren over Østrig den vigtigste i dansk VM-historie.
Landstræner Per Bäckman var ikke selv i tvivl om betydningen af at forlade VM-turneringen som vinder af det sidste opgør i nedrykningsspillet mod Østrig. 5-2-sejren sikrede Danmark billetten til næste års verdensmesterskab og dermed også muligheden for fortsat at måle sig med de bedste nationer i verden.

- Det var måske Danmarks vigtigste sejr nogensinde. Vi har et ungt hold med et stort potentiale, og der er en enorm forskel på at spille i B-gruppen og på at være med her, mente Bäckman efter sejren.

Han var imponeret over, at danskerne formåede at komme tilbage i kampen efter to østrigske scoringer i de første tre minutter af første periode.

- Det viser, at der er en klogskab og moral på det her hold, når man under så svære omstændigheder alligevel formår at vinde sådan en kamp. Det har i det hele taget været en fantastisk turnering. Vi har ikke spillet en dårlig kamp undervejs, mente svenskeren.

Det var hans første VM-turnering som dansk landstræner, og nu ser han frem til ferie efter 11 dage med et enormt pres.

- Jeg er helt færdig. Det eneste, jeg har set, mens vi har været her, er hotellet og skøjtehallen. Men det er stadig et fantastisk job, jeg har, sagde Bäckman.

Mere om emnet

Se alle
Danmark reddede skindet i A-gruppen

Danmark reddede skindet i A-gruppen

Staal: Holdet er vokset enormt

Damgaard har ikke set Danmark bedre