B1913 opfordrer FBU til handling


B1913 opfordrer FBU til handling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FODBOLD: Både B1913 og OB blev skuffet, da DBU valgte de bedste junior- og ynglingehold til DM-rækekrne.

B1913 fik dog igen et Y-DM-hold, men mistede junior-DM-billetten. OB fik hold i næstbedste række, ynglinge- og juniordivisionen.

B1913 opfordrer Fyns Boldspil-Union til at være opmærksom på, at det i øjeblikket går den forkerte vej med udviklingen af talenter.

- Vi er stadig førende på Fyn med hensyn til talentudvikling, da B1913 er den eneste klub, som har en Ligabillet hos ynglingene, mener B1913's sportschef Jan Larsen i en pressemeddelelse.

- Umiddelbart syntes også vores juniorhold sikker på at komme ind i Ligaen på baggrund af de resultater vores juniorafdeling, samt ikke mindst vores meget stærke drengehold, der som bekendt blev Fynsmester i drengerækken, har præsteret i den forgangne sæson, men DBU's herreeliteungdomsudvalg har tilsyneladende lagt vægt på andre forhold, siger Jan Larsen.

B1913's junior skal spille i næstbedste række i en gruppe med Kolding FC, Køge, Næstved, OB og Slagelse.

- Vi har dog fortsat mange meget dygtige spillere, ikke mindst i juniorafdelingen, i næste sæson, så vi er fortrøstningsfulde om igen i år 2005 at være præsenteret også i Juniorligaen, men det kræver naturligvis et fortsat hårdt arbejde af såvel klub som spillere og ledere, siger Jan Larsen.

- Vi klubber og ikke mindst Fyns Boldspil-Unions talentudviklings-projekter har et stort ansvar for at få Fyn placeret bedre på DBU-landkortet med hensyn til udviklingen af egne elitefodboldspillere i de kommende sæsoner, siger Jan Larsen.

OBhar netop indgået en samarbejdsaftale med Dalum IF om talentudvikling, og der er flere serieklubber i "OB-kurven", mens OBog B1913 fortsat har valgt at køre hver sin vej.

Hvis man kigger på Superliga-niveau, er det en kendsgerning, at ingen af klubberne de seneste år har udviklet en spiller, der endnu bare nærmer sig landsholdsklasse eller højt Superliga-niveau - bortset fra Lars Jacobsen i OB.

OB A/S begyndte sidste år at analysere skarpt på problemet, og klubben har hentet flere talenter på kontrakter fra B1913 og andre klubber.

Tiden skal vise, om strategien holder.

- Men hvis vi ikke fokuserede så meget på talentarbejdet, så var B1913 i stor risiko for at ryge helt ud af Danmarksturneringen. Den bedste og næstbedste vil altid blive hugget af de større klubber, og derfor satser vi på tilgang af en håndfuld fra ynglingeholdet hvert år, siger B1913's cheftræner Jan Vingaard.

B1913 opfordrer FBU til handling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce