Axelsen kunne ikke få vejret til at juble

Viktor Axelsen havde dog kræfter til at tage Lee Chong Weis nævne efter den vanvittige finale. AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE

Axelsen kunne ikke få vejret til at juble

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Viktor Axelsen foretrækker turneringssejre frem for kåringer og nomineringer til Årets Sportsnavn, men håber de to ting følges ad.

BADMINTON: Viktor Axelsen var helt færdig, da han sluttede året med en sejren over den legenden Lee Chong Wei fra Malaysia og dermed holdt den 35-årige asiat bag sig på verdensranglisten.

Umiddelbart efter spurgte TV 2 Sport ham om det ville betyde noget at blive Årets Sportsnavn i Danmark efter endnu en triumf.

- Det ville være en megafed anerkendelse at få – og en flot bonus. Jeg håber da selv på det, men det er vigtigere for mig at vinde turneringer end nomineringer, men nogen gange går det jo hånd i hånd.

- Jeg kan se tilbage på en megafed finale og noget, jeg altid vil huske, sagde Viktor Axelsen til TV 2 Sport.

- Jeg tror stadig ikke, jeg har fattet det. Også efter sådan en kamp her. Jeg ved ikke rigtig, hvad jeg skal sige. Jeg er megatræt og superglad. Det er sgu lige sådan, man ønsker at vinde den her turnering.

- Det har været op og ned, men det her var en rigtig, rigtig fed finale. Jeg kom ind uden en vildt god følelse og kunne godt mærke, det ville blive rigtig hårdt, hvis jeg skulle vinde. Det kan godt virke virkelig uoverskueligt efter første sæt, men jeg er sindssygt glad for og stolt over den måde, jeg bed smerten i mig på.

Lee Chong Wei vandt første sæt med 21-19, men med de samme cifre tvang Axelsen kampen ud i et tredje og afgørende sæt.

- Jeg kunne ikke juble til sidst. Jeg kunne kun lægge mig ned og prøve at få vejret. Det var ret hårdt, men det er sgu det hele værd. Det er sygt fedt, siger han.

- Jeg bællede halvanden liter energidrik og prøvede at sige til mig selv, at det nok skulle gå. Jeg blev nødt til at spille med tålmodighed, og når jeg blev revet vildt med, var Kenneth (Jonassen, landstræner, red.) derude til at kigge mig i øjnene, så jeg vidste, han var med hele vejen. Det var vildt. Det var fedt. Jeg var megaspændt til sidst. Man vil så gerne vinde og finde de lette løsninger.

Landstræneren var imponeret over, at Axelsen fik mobiliseret kræfterne, selv om det nærmest sortnede for fynboens øjne.

- Det var virkelig en mandfolkepræstation i så fysisk en kamp med mange tunge bolde og et første sæt, hvor han måske burde have vundet, sagde Kenneth Jonassen til TV 2 Sport.

- I hele ugen har han kæmpet lidt med spillet og med sig selv, men han kommer igennem. Der er masser af tvivl derinde, så det var hårdt at holde ham i ilden, men endnu engang imponerer han mig.

Axelsen har altså vundet i alt fire store turneringer i 2017. Den største triumf kom i august, hvor Viktor Axelsen blev verdensmester efter finalesejr over den kinesiske legende, Lin Dan.

Nu har han for tredje gang i træk slået den malaysiske badmintonstjerne Lee Chong Wei, der tidligere har ligget på verdensranglistens førsteplads i næsten 200 uger i træk, og nu er det fynboen, der sidder på tronen.

- Det er superfint. Som jeg altid siger, så følger ens rangering med, hvis man gør det godt i turneringerne. Det er jo bare bonus, og så er det fedt at slutte året på førstepladsen, men jeg prøver ikke at tænke alt for meget over det. Det skal nok komme, hvis man spiller godt, Sagde Viktor Axelsen til Tv 2 Sport.[color=#323232" face="helvetica neue][/color]

Axelsen kunne ikke få vejret til at juble

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce