Avis: Nyt tilfælde af matchfixing i Sverige


Avis: Nyt tilfælde af matchfixing i Sverige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den svenske avis Aftonbladet erfarer, at flere spillere med vilje har tabt en kamp i den fjerdebedste række.

Det er ikke kun i Østeuropa, at spillere lader sig friste til at tabe fodboldkampe med vilje.

Svensk fodbold har i dette efterår været ramt af kraftig mistanke om aftalt spil i de nedre divisioner, og nu fortæller Aftonbladet i detaljer om en kamp, hvor matchfixing formentlig har påvirket udfaldet.

En anonym kilde fortæller, hvordan spillere fra en unavngiven klub i division 2 - den fjerdebedste række - satsede fire- og femcifrede svenske kronebeløb på en af klubbens kampe og talte åbent om det.

Det resulterede i, at det statslige spilleselskab Svenska Spel lukkede for spil på kampen på grund af det usædvanlige spillemønster. Alligevel fuldførte spillerne deres forehavende inde på banen.

- De spillede mistænkeligt svagt. Spillerne tabte bolden ret nemt og gav næsten bolden væk til modstanderne, og det så publikum jo også, siger avisens kilde, som også fortæller om en anden af klubbens kampe, der skulle have været fixet.

- Da var det faktisk endnu tydeligere, at folk havde snakket om det, men ingen ledere eller spillere har indrømmet det.

- Det er hurtigt at tjene penge på denne måde, men man tror jo ikke på, at det er sandt, siger kilden, der selv blev tilbudt at spille på kampen, men sagde nej tak.

Sagen er meldt til politiet, og Svenska Spel tager ikke længere imod spil på klubbens kampe.

Også et opgør mellem Gais Göteborg og IFK Värnamo i den næstbedste række er i færd med at blive undersøgt af politiet, efter at Värnamos spillere blev tilbudt penge for at tabe med vilje.

Avis: Nyt tilfælde af matchfixing i Sverige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce