Australien venter på en legende

Tim Cahill, nummer 4, har tidligere været hovedpersonen på banen, ved dette VM er han mest af alt en slags talisman for det australske hold. Foto: Emmanuel Dunand/Scanpix

Australien venter på en legende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Voldsomme protester over, at Tim Cahill ikke kom på banen mod Danmark. Men træneren sagde allerede inden turneringen, at legenden ville få en mindre rolle i truppen. Cahill selv er rolig og støtter i stedet holdets unge angrebshåb.

Nu er det jo ikke sådan, at Australien er gået i stå, fordi der er VM i fodbold.

Rugby, cricket og "Aussie Rules", australsk fodbold, er stadig øverst på dagsordenen i de australske sportsmedier, selv om "The Socceroos", som landsholdet kaldes, har gjort det hæderligt i Rusland med et point i de to første kampe og har en reel mulighed for at gå videre med en sejr over Peru tirsdag.

Men derfor kan fodbolden godt skabe debat, og det har den gjort siden 1-1-kampen mod Danmark i torsdags. På grund af én mand. Tim Cahill. Eller nej, på grund af to mænd - Tim Cahill og landstræner Bert van Marwijk.

Rasende reaktioner

For både fans og såkaldte eksperter var rasende, da van Marwijk lod Cahill sidde på bænken i samtlige 95 minutter mod Danmark.

Okay, alle har forstået, at den nu 38-årige Cahill ikke er potentiel starter mere, og der har sågar været spekulationer fremme om, at han kun er med til VM af kommercielle årsager, men han lignede nu alligevel den perfekte indhopper, da Andrew Nabbout måtte forlade banen med en skulderskade med et kvarter igen mod danskerne.

Stillingen var 1-1, Australien havde brug for en scoring, det lignede en opgave for alletiders bedste målscorer for "The Socceroos" - Cahill har scoret imponerende 50 mål i 106 landskampe.

Men Bert van Marwijk var iskold, valgte som i kampen mod Frankrig Tomi Juric og lod Cahill fortsætte med at varme bænken.

Da bredte der sig en negativ stemning blandt australierne. Ikke kun på stadion i Samara, også på diverse tv-stationer og avisredaktioner.

Den hollandske cheftræner blev beskyldt for manglende respekt over for legenden, Robbie Slater, tidligere landsholdsspiller, sagde fra sin ekspert-stol på Fox Sports, at der var tale om en "national skandale", mens en anden tidligere landsholdsspiller, Mark Bosnich, retorisk spurgte, om van Marwijk overhovedet ved, hvem Cahill er.

Hovedpersonerne er rolige

Cahill selv tog det rimeligt afslappet og nøjedes efter kampen med en kommentar på de sociale medier om, at holdet havde kæmpet godt, og at det var en skam, at det kun blev til et point.

Han har helt tydeligt affundet sig med sin rolle, og det er der ikke så meget at sige til. Allerede inden turneringen afslørede van Marwijk nemlig, at Cahill ikke skulle forvente ret meget spilletid i Rusland.

- Jeg kunne godt give ham noget spilletid i dag, men hans problem løses ikke med én kamp, hans problem har stået på i det seneste halve år, sagde van Marwijk inden testkampen mod Ungarn.

Det problem, van Marwijk hentydede til, var ikke så meget Cahills alder, selv om han om et halvt års tid fylder 39.

Nej, det var og er mere den manglende spilletid, der er et problem. Siden sit skifte til Millwall for et halvt år siden har Cahill blot spillet en times fodbold fordelt over ti indskiftninger. Set over hele sidste sæson er det blot blevet til 157 minutters fodbold - og ingen mål.

19-årig står på spring

De mindre romantiske australske medier har da således også holdt hånden over Bert van Marwijk og ser mere Tim Cahill som en slags talisman og mentor for de unge spillere på holdet. Ikke mindst 19-årige Daniel Arzani, der spillede en glimrende kamp mod Danmark, og som meget vel kunne starte inde mod Peru tirsdag. Arzani har den speed, som Cahil aldrig har haft, til gengæld har Cahil taget sin unge landsmand under sine vinger og gjort det et projekt at lære ham noget om det hårde arbejde, der gjorde Cahill til den, han blev. Ifølge australske medier er PSV Eindhoven, Leverkusen og Juventus interesserede i Arzani, der altså kan øge sin markedsværdi betydeligt, hvis han spiller godt og måske endda scorer mod Peru.

Og hvis det kniber for Arzani eller de øvrige australske angribere at lave det eller de mål, der kræves for at slå Peru og måske snyde Danmark for andenpladsen i gruppen, sidder Cahill klar.

Nationen ville elske det.

Australien venter på en legende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce