Australien dømt som Davis Cup-taber


Australien dømt som Davis Cup-taber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det australske tennisforbund har boykottet Davis Cup-kampen ude mod Indien på grund af sikkerhedsmæssige bekymringer. Det koster et nederlag og måske karantæne.

Australiens tennisforbund har valgt, at lade sit Davis Cup-hold blive hjemme fra kampen mod Indien i byen Chennai, fordi man er bekymret for spillernes sikkerhed. Australierne har appelleret det internationale tennisforbunds (ITF) beslutning om, at kampen skulle spilles i Chennai, men ITF har afvist australierne og i stedet idømt ønationen et nederlag.

- ITF har ikke givet os noget valg. Vi kan ikke sende holdet af sted, og det er ekstremt skuffende, meddeler Geoff Pollard, præsident for det australske tennisforbund.

Australierne er nervøse på grund af nedskydningen af Sri Lankas cricketlandshold i Pakistan i sidste måned, samt fordi Indien for tiden afholder parlamentsvalg. Australiens Davis Cup-kaptajn John Fitzgerald er vred over ITF's beslutning.

- Det er bare uansvarligt. Der må da tænkes på spillernes sikkerhed. Hvad med de dusinvis af mennesker, der bliver dræbt i forbindelse med valget? Et tog blev kapret i denne uge, men det ændrer ikke ITF's opfattelse? Det giver ingen mening, mener Fitzgerald.

Indiens sportsminister mener dog ikke, at australierne har nogen grund til at være bekymrede.

- Australien burde komme og spille. Det er i mine øjne forkert, at man med så hurtige og grundløse indvendinger ikke vil spille i bestemte dele af verden. Siden Indien blev et uafhængigt land, har vi aldrig haft nogle ubehagelige episoder ved vores sportsbegivenheder, som sikkert kan nydes af folket, siger sportsminister Manohar Singh Gill.

Australien kan risikere karantæne i op til et år, samt en bøde for ikke at stille op til kamp. ITF vil nu tage stilling til, hvilke sanktioner boykotten skal medføre for Australien.

Australien dømt som Davis Cup-taber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce