Askesky bekymrer Barcelona før London-brag

FC Barcelonas træner Pep Guardiola frygter, at askeskyen kan forhindre klubbens tilhængere i at nå frem til lørdagens Champions League-finale i London
Foto: AP Photo/Polfoto

Askesky bekymrer Barcelona før London-brag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De spanske mestre frygter at mangle tilhængere til finalen i Champions League som følge af askeskyen

Askeskyen fra den islandske vulkan Grimsvötn kan muligvis give Manchester United en lille fordel i Champions League-finalen mod Barcelona på Wembley i London på lørdag.

Den fortsat spruttende vulkan har forårsaget forstyrrelser i lufttrafikken, og Barcelona overvejer derfor at fremrykke afgangen fra Spanien til England. Klubben, der netop har sikret sig det spanske mesterskab endnu engang, træffer en afgørelse tirsdag.

Men et er, at spillerne nok skal komme frem i tide. Noget andet er, om samtlige af de tusindvis af fans, der har sikret sig billetter til begivenheden og allerede bestilt flyrejser, også når frem til London.

Vulkanudbruddet er taget til i intensitet efter weekenden, og mange frygter nu en gentagelse af krisen i 2010, da store dele af det europæiske luftrum blev lukket ned i seks døgn på grund af vulkanaske fra Island.

- Hele ideen med at nå frem til finalen er, at tilhængerne kan overvære kampen, siger Barcelonas træner Pep Guardiola, som fuldt ud er klar over, at tilhængerne af Manchester United ikke behøver at bekymre sig om askeskyen.

- De behøver jo ikke at at flyve til kampen, siger Guardiola om modstanderholdets fans.

Barcelona har flybilletter til London på torsdag, men overvejer at tage af sted allerede onsdag.

Omkring 25.000 tilhængere af klubben har sikret sig billetter til kampen. Hovedparten har flybilletter med afgang fredag eller lørdag.

I april 2010 måtte Barcelona opgive at nå frem til Milano med fly, fordi luftrummet var lukket på grund af vulkanaske fra Island. Klubben nåede efter to dages bustur frem til semifinalen i Champions League mod Inter.

De spanske spillere virkede trætte og udmattede efter busturen og tabte kampen med 3-1 til Inter, som gik hele vejen og vandt Champions League.

Så Guardiolas bekymring er forståelig. En bustur til London er nok det sidste, han ønsker sig.

Askesky bekymrer Barcelona før London-brag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce