Armstrongs personlige vendetta


Armstrongs personlige vendetta

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HÆVN: Mercado vandt 18. etape, men alle snakker om Armstrongs løb i løbet, hvor han kørte Simeoni ind
CYKLING: Quick Step-rytteren Juan Miguel Mercado vandt 18. etape af Tour de France fra Annemasse til Lons-le-Saunier, der ikke ændrede noget i toppen af den samlede stilling.

På en etape uden megen underholdning var det Lance Armstrong og Domina Vacanze-rytteren Filippo Simeoni, der måtte stå for dramatikken. Simeoni har i en retssag beskyldt Armstrongs læge for at være involveret i en større dopingskandale, så da Simeoni i går forsøgte at køre med i et udbrud, iværksatte Armstrong en personlig vendetta mod italieneren.

Armstrong kørte ham egenhændigt op og slap ikke hans baghjul, før Simeoni opgav at køre med udbruddet og lod sig falde tilbage i feltet. Herefter var der igen ro over løbet, og de seks ryttere, der tidligere på etapen var sluppet væk, fik lov at køre.

Lance begik en synd

Efter etapen var det en bitter Filippo Simeoni, der kunne gøre status, efter at have følt Armstrongs vrede på sin egen krop.

- Jeg var overrasket over, hvad Lance gjorde. Han viste hele verden, hvad han er for en person. Jeg er et offer, og det var en stor uretfærdighed, der blev begået mod mig med hele verden som vidne, sagde Simeoni.

- Det er trist, at så stor en mester ikke tillader noget for os mindre ryttere, for jeg havde en god følelse af, at jeg kunne have lavet noget stort. Han ville ikke tillade mig at få en lille smule glæde ud af mit Tour de France. Af respekt for de andre i det udbrud lod jeg mig falde tilbage, for jeg vidste, at det ikke ville få lov til at køre hjem, når Lance var dér. Men det var en synd, der blev begået, mente Simeoni.

Afvisende

Lance Armstrong selv var fåmælt og afvisende over for beskyldningerne om at køre et hævntogt mod Simeoni.

- Jeg beskyttede bare feltets interesser, og de andre ryttere var meget taknemmelige, sagde Armstrong, der som bærer af den gule føretrøje ellers ikke forventes at køre angreb ind selv.

Da det lille intermezzo mellem Armstrong og Simeoni var overstået, kunne de seks ryttere, der slap af sted i starten af etapen, fortsætte med at oparbejde deres forspring, der på et tidspunkt var på over 10 minutter. Desværre var der hverken danske ryttere eller ryttere fra Team CSC med blandt de seks.

Ingen af rytterne spillede en rolle i det samlede klassement, og derfor fik de lov til at køre af feltet med US Postal i front.

Overraskende sejr

Med godt 15 kilometer til målstregen rev Juan Miguel Mercado fra Quick Step-mandskabet og Illes Baleares-rytteren Vicente Garcia Acosta sig fri, og de to spanske ryttere afgjorde etapen i en spurt. Mercado åbnede, og selv om favoritten Garcia Acosta kom tæt på, vandt Mercado med ganske få centimeter.

I dag køres så Tourens sidste enkeltstart, hvor Ivan Basso fra Team CSC skal forsøge at holde fast i sin samlede andenplads.

Med den stille dag i feltet var det en tilfreds Bjarne Riis, der kunne se tilbage på dagens etape.

- Når vi ikke var med i udbruddet, var det bare at slappe af og spare kræfter til i morgen, sagde Bjarne Riis til TV 2/Sporten, og hentydede til lørdagens 55 kilometer lange enkeltstart, der efter alt at dømme vil blive afgørende for endelige placeringer i det samlede klassement.

Armstrongs personlige vendetta

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce