Armstrong chokeret over Lemonds beskyldninger om doping


Armstrong chokeret over Lemonds beskyldninger om doping

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

CYKLING: Den femdobbelte Tour de France-vinder Lance Armstrong er skuffet over de dopingbeskyldninger, som landsmanden Greg Lemond torsdag kom med mod ham i den franske avis Le Monde.

- Lemond var mit store idol, og jeg startede med at cykle, fordi han var en stor mester, der gjorde nogle fantastiske ting på sin cykel. Jeg er skuffet og bestyrtet over, at Lemond i flere år har stillet spørgsmål ved min præstation, sagde Lance Armstrong inden starten på fredagens etape, der meget vel kan give cykelverdenen svar på, om amerikaneren er på vej mod den rekordgivende sjette sejr i verdens hårdeste cykelløb.

Tre-dobbelt vinder

Lemond, der vandt Touren i 1986, 1989 og 1990, stiller i Le Monde kraftige spørgsmålstegn ved, om Armstrong er så uskyldig, som han påstår.

Lemond mener ikke, at det beviser US Postal-kaptajnens uskyld, at han aldrig er blevet fanget i en dopingkontrol, eller at han selv påstår, at han aldrig har brugt ulovlige stoffer.

- Det er David Millar jo heller ikke. Og han har jo netop indrømmet brug af epo, sagde Greg Lemond til avisen, hvori han også gav udtryk for, at en af grundene til, at Lance Armstrong hidtil har klaret frisag, er, at han øjeblikkeligt sagsøger alle, som åbner munden og antyder det mindste om en uren vej til de fem sejre, som landsmanden har sikret sig i Tour de France.

Bliver ikke ved at gå

- Problemet med Lance er, at du bliver beskyldt for enten at være en løgner eller ude på at ødelægge cykelsporten, hvis du siger noget. Lance er klar til at gøre hvad som helst for at bevare sin hemmelighed, men jeg tvivler på, at han kan blive ved med at overbevise alle om sin uskyld, sagde Greg Lemond.

De seneste anklager mod Lance Armstrong er kommet i den nyligt udgivne bog "LA Confidential - The Secrets of Lance Armstrong", hvor det blandt andet påstås, at det 32-årige unikum har brugt epo siden sin helbredelse for kræft i 1998.

Armstrong har forsøgt at få indsat et afsnit i bogen, hvor han kan få mulighed for at afvise de mange dopingbeskyldninger, men det afviste retten i Paris for en måned siden.

Den femdobbelte vinder af Tour de France har varslet en retssag mod forfatterne af bogen. (ritzau)

Armstrong chokeret over Lemonds beskyldninger om doping

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce