Arkitekten i OIK's angreb


Arkitekten i OIK's angreb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

STUDIER: OIK's topscorer er tvunget til at melde afbud til landsholdet

ISHOCKEY: Lykken er vel blandt andet at komme ind på drømmestudiet. Men lykken har også sin pris.

Det er lektionen for Alexander Sundberg, som i sommers fik opfyldt sin drøm om at komme ind på Arkitektskolen.

- Det har jeg altid gerne villet, men min studentereksamen var ikke god nok til at komme direkte ind, siger Sundberg som i stedet bestod en optagelsesprøve og i juli fik besked om, at lyset var grønt.

- Men det er et meget krævende studie - specielt de to første semestre, siger Alexander Sundberg, som blandt andet skal gennem nogle vanskelige stopprøver.

- Jeg er nødt til at tænke på min fremtid, og jeg vil nødigt sættes et år tilbage på grund af landsholdet, og det har landstræneren da også forståelse for, tilføjer Sundberg.

Derfor har han tidligere på sæsonen meldt afbud til en landsholdstur til Slovenien. Og han gør det igen, når landsholdet i begyndelsen af februar skal til Schweiz for at spille om OL-kvalifikation.

- Jeg har også svært ved at tro, at jeg kan tage en måned ud af kalenderen for at deltage i VM, siger Sundberg, som føler det stressende nok i forvejen at få klubhockey og studier til at gå op i en højere enhed.

- Der er et meget projekt-orienteret studie, og der er meget gruppearbejde, så det er svært at få det til at passe sammen med eliteidræt.

- Jeg tager toget til København tre-fire gange om ugen, men det fungerer nu meget godt, siger Alexander Sundberg, som i første omgang ikke overvejer at søge væk fra OIK, selv om det kunne være mere logisk at spille for en af hovedstadsklubberne.

- Jeg har kontrakt med OIK næste sæson med, og jeg er glad for at være i klubben, og jeg er glad for træneren, så jeg vil meget gerne blive.

- Jeg overvejer at tage orlov næste år, hvis jeg består stopprøverne. For jeg vil gerne opfylde min kontrakt.

- Jeg synes, jeg har udviklet mig i OIK, siger Sundberg, som med 16 mål er den oftest scorende i klubben i denne sæson.

- Jeg har fået at vide, at jeg er blevet mere direkte i mit spil. Det har nok noget at gøre med, at jeg er i bedre form. Vi har simpelthen trænet hårdere i sommerpausen, og så har træneren fortalt mig, at jeg skal skyde på alt, og det virker jo tilsyneladende, siger Alexander Sundberg, som i dag er klar til et opgør mod topholdet Herning.

Kommer Simpson?

Det store spørgsmålstegn i den kamp er, om gæsterne har den meget omtalte NHL-spiller, Todd Simpson med. Ottawa Senators-spilleren er ankommet til Herning og har trænet med enkelt gang, men om den store og hårdspillende back så debuterer i aften er mere tvivlsomt.

- Det er da meget godt, at det er Herning, der har hentet ham. De har så mange gode spillere i forvejen, at de faktisk kan stille med to hold, siger Alexander Sundberg.

Håber på god støtte

OIK's cheftræner, Petri Skriko, ved heller ikke, om Simpson er med.

- Men mon dog ikke, der kommer mange mennesker under alle omstændigheder. Alle har fortalt, at OIK fredag aften har Danmarks bedste publikum med 3000 tilskuere, og det vil jeg da gerne se, nu når topholdet kommer til byen, siger Skriko, der ikke har fundet anledning til at ændre på det hold, der har åbnet året med tre sejre.

Dog må han se bort fra Karl Johan Sundt, som skal til eksamen i morgen og derfor har fået lov at holde fri.

Arkitekten i OIK's angreb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce