Ankergreen skabte pokalsensation

Casper Ankergrens holdkammerater fra Leeds United fejrede deres scoring på Old Trafford i Manchester søndag.
Foto: Jon Super/AP/POLFOTO

Ankergreen skabte pokalsensation

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Leeds og Casper Ankergren leverede den helt store sensation, da de på Old Trafford sendte Manchester United ud af FA Cuppens tredje runde.

Historieskrivningen om den engelske FA Cup fik søndag en af den slags gigantiske overraskelser, som turneringen er så berømt for - i en af hovedrollerne i historien var den danske målmand Casper Ankergren.

Den tidligere Brøndby-målmand og holdkammeraterne fra Leeds United sendte således Manchester United ud af turneringens tredje runde ved på de engelske mestres hjemmebane Old Trafford at vinde med 1-0.

Kampens eneste mål blev sat ind af Jermaine Beckford efter små 20 minutters spil af første halvleg. I begyndelsen af anden havleg havde Casper Ankergren en stor redning i en mand mod mand-situation mod Uniteds Danny Welbeck. Igen i dommerens tillægstid hev Ankergren en stor redning frem, da han parerede en Rooney-afslutning fra nært hold.

Tilbage i 90'erne var Leeds og Manchester United hårde duellanter i toppen af engelsk fodbold, men siden er de to klubber gået i hver sin retning. Hvor United har holdt sig på toppen, så befinder Leeds sig efter alvorlige økonomiske problemer i dag i den tredjebedste engelske række, hvor holdet aktuelt ligger til oprykning.

Søndag kunne man imidlertid ikke se den forventede niveauforskel på de to hold. United, der sparede en del profiler, havde svært ved at etablere det forventede overtag. Mod kampens slutning havde manager Alex Ferguson imidlertid sendt alt det tunge skyts på banen, og Ankergren og Leeds blev presset længere tilbage.

Leeds holdt dog stand og var faktisk tæt på at komme på 2-0, da et frispark med 10 minutter igen blev sendt direkte på trekantsammenføjningen.

Det er første gang siden 1984, at United taber til et hold fra en lavere række. Og det er første gang, siden Ferguson blev manager i 1986, at United ryger ud i tredje runde af FA Cuppen.

Ankergreen skabte pokalsensation

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce