Andrej Arshavin er EM's stjerne

Andrej Arshavin slapper af under den russiske træning.
Foto: ap

Andrej Arshavin er EM's stjerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FODBOLD: Glem alt om Ronaldo, van Nistelrooy, Ballack eller Villa.

Det er den 27-årige russer Andrej Arshavin, der er EM's store lysende stjerne, selv om han blot har spillet to kampe ved denne slutrunde.

- Han ville pynte i Premier League, siger BBC's fodboldreporter Phil McNulty.

I rækken af klubber, der er mere end interesseret er Marseille, Arsenal og Tottenham, men han fås under ingen omstændig for under 100 millioner kroner efter sin præstation mod Holland forleden.

- Arshavin er fantastisk. Han scorer ikke alene det tredje mål, men lægger også op til det andet. Han bevæger sig brillant, han er teknisk fremragende og taktisk meget opmærksom, sagde den danske landstræner Morten Olsen efter kvartfinalen.

Han var med i den UEFA-komité, der kårede Arshavin til "Man of the Match".

- Det her er godt for mig, for Rusland, for min familie, ja, jeg ved ikke, hvad jeg skal sige, sagde Arshavin efter at have tørret tårene væk i Basel forleden.

- Jeg havde forventet mig mere af hollænderne. Mere aggressivitet, men de mistede hurtigere energi, end vi gjorde, fastslog han.

Tabte to-tre kilo

Ifølge rapporterne har næsten hver eneste russiske spiller tabt sig to-tre kilo i Guus Hiddinks træningslejr før EM.

Arshavin kunne have været russernes store skurk, fordi han var karantæneramt de to første kampe mod Spanien og Grækenland.

I den sidste EM-kvalifikationskamp mod Andorra fik han direkte rødt, og normalt ville Guus Hiddink udelukke en spiller af den grund.

Men i hele kvalifikationen scorede Arshavin i 12 kampe tre mål og lagde op til seks andre.

Han var med til at skaffe Zenit St. Petersborg UEFA Cup-pokalen, men da den russiske liga nu regnes for den femtestærkeste i Europa, så er han ikke bare sådan at hente for de vest-europæiske storklubber.

Han tjener 2,5 millioner euro om året i Rusland, hvor han måske er den mest populære sportsmand overhovedet i øjeblikket.

Andrej Arshavin er EM's stjerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce