Analyse: Det ligner Esbjerg igen for Bulldogs i slutspillet

Esbjerg Energys Søren Nielsen og Odense Bulldogs' Rasmus Lyø kan komme til at mødes igen i slutspillet.
Foto: Laust Jordal

Analyse: Det ligner Esbjerg igen for Bulldogs i slutspillet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odense Bulldogs får efter nederlaget til Herning svært ved at komme blandt de fire første i grundspillet, så i kvartfinalerne kunne det ligne kvartfinalemøder mod Esbjerg Energy - som i sidste sæson

Ishockey: Når februar rinder ud, slutter grundspillet i den danske ishockeyliga, hvorefter slutspillet begynder. Holdene fra nummer et til fire vælger efter tur modstander blandt holdene fra nummer fem til otte i kvartfinalerne, hvor der spilles bedst af syv kampe.

Odense Bulldogs har haft en mildest talt svingende sæson. Det er blevet til succes i pokalturneringen, hvor Bulldogs for første gang siden 2009 spiller pokalfinale. Det sker søndag den 7. februar i Frederikshavn.

I ligaen har det været op og ned. Senest har pilen peget nedad med to store nederlag, 2-6 i Frederikshavn i fredags og 4-9 hjemme mod Herning i tirsdags. Sidstnævnte opgør mod et skadesplaget Herning-hold betyder, at Bulldogs får svært ved at komme blandt de fire bedste. Bulldogs har tabt tre af de fire indbyrdes opgør mod Herning og er sikker på at være dårligere end midtjyderne i det indbyrdes regnskab, som er afgørende i tilfælde af pointlighed.

Lige nu er Bulldogs nummer seks, et point efter Rødovre, tre point efter Herning og seks point efter Esbjerg. Herning har spillet en kamp færre end de øvrige, og med Hernings formfremgang og Esbjergs formnedgang kunne det se ud til, at Herning overhaler Esbjerg på tredjepladsen, mens Rødovre og Odense ikke når op blandt de fire øverste.

Med Odenses offensive matchvindertyper som Dale Mitchell, Ryan McDonough og Sean Wiles vil Bulldogs formentlig blive det hold, der bliver valgt sidst, når topholdene skal vælge modstander. Det kunne - hvis Esbjerg slutter nummer fire - betyde en kvartfinalekonstellation Esbjerg-Odense - ligesom i sidste sæson.

Sidste sæson var det et formsvagt Odense-hold, der sluttede nummer fire og blev nødt til at vælge Esbjerg, der var i fremdrift og endte med at gå hele vejen til DM-finalerne. Efter at have slået Bulldogs i alle fire kampe i kvartfinaleserien, hvor det dog var tætte opgør med tre etmålssejre og en tomålssejr til Esbjerg.

Men meget kan nå at ske. Der resterer endnu 12 runder af grundspillet. Bulldogs har nu tre udekampe i træk mod Aalborg (fredag 22. januar), Gentofte (tirsdag 26. januar) og Rungsted (fredag 29. januar). Næste hjemmekamp for Bulldogs er mod Rungsted (søndag 31. januar).

Slutspillet begynder fredag 4. marts.

Analyse: Det ligner Esbjerg igen for Bulldogs i slutspillet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce