HÅNDBOLD: Odense hf har fået sin stærke playmaker Ana Razdorov Lyø tilbage efter sin tvillingefødsel.

Men med to små børn på armen og en lidt større af slagsen ved siden er livet uden for banen blevet en anelse mere kompliceret, fortæller hun.

- Det er ikke så nemt mere. Før var det bare et enkelt barn, vi skulle tænke på, men nu er der to små, der skal have flaske og alt muligt, så man starter helt forfra, men vi kan godt klare det. Vi skal bare planlægge det hele, fortæller hun.

Ana Razdorov er gift med Peter Lyø, der er træner for Marienlysts volleyhold.

Derfor kræver det planlægning, før Ana kan smøre harpiksen på fingrene og fordele boldene for Odenses kvinder.

- Det er lidt et stort puslespil med tre børn, og det tager sin tid, og Peter skal jo også passe sine jobs som træner i Marienlyst og med beachvolley. Han træner stort set hver aften, siger hun.

Familien Lyø har i forvejen en fireårig dreng, Nicola.

Og med tilkomsten af to nye søskende, og når både far og mor er på farten nærmest hele ugen, kan han godt have svært ved at få den opmærksomhed, han synes, han har krav på, fortæller den tredobbelte håndboldmor.

- Onsdag aften er vores eneste fri-aften, og den skal vi først og fremmest bruge på Nicola - vores ældste - efter vi har fået tvillinger, holder vi jo altid dem i hånden, så han vil gerne have, vi også leger lidt med ham. Han savner os, det kan vi tydeligt mærke, og han vil gerne have sin mor og far tilbage, fortæller Razdorov.

Heldigvis træder den nærmeste familie til, når Ana Razdorov Lyø skal spille, og tager sig af børnepasningen, og Ana er lykkelig for at slippe lidt væk.

- Jeg er så glad for at spille. For mig er håndbolden lidt en ventil, hvor jeg ikke tænker så meget på børnene, og hvor jeg kan koncentrere mig om at spille og kan lave noget andet end bare at skifte bleer og den slags. Jeg glæder mig simpelthen så meget hver gang, jeg skal træne og kan komme ud af huset, siger hun .

Hadsten venter

Og i aften får hun netop sådan en kærkommen pause, når Hadsten kommer på besøg i Odense Idrætshal i et vigtigt opgør mellem to hold, der begge balancerer på kanten af nedrykningsstregen.

Sejren i den seneste kamp mod Fredericia har dog givet Ana og holdet selvtilliden tilbage, og Ana Razdorov tror på en sejr.

- Hadsten er ikke så dårlige, men hvis vi spiller, som vi gjorde i fredags mod Fredericia, så vinder vi. Havde vi tabt dér, ville det nok blive svært, men nu har vi fået gejsten og viljen tilbage, og vi kan bruge den næste kamp til at få endnu en sejr og en god oplevelse, så vi kan huske os selv på, at vi godt kan vinde.
  • Fyens Stiftstidende