Amerikaner slog russisk skøjtestjerne

Guldvinder Evan Lysacek i aktion
Foto: Mark Baker/AP/POLFOTO

Amerikaner slog russisk skøjtestjerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Yevgenij Plushenko er den store stjerne i kunstskøjteløb for herrer. Men russeren måtte ganske uventet se sig slået i kampen om OL-guld af Evan Lysacek fra USA.

Yevgenij Plushenko var af alle udnævnt til favorit i herrernes konkurrence i kunstskøjteløb ved vinter-OL.

Derfor måbede store dele af publikum i Vancouver, da dommerne blot gav den russiske verdensstjerne det næsthøjeste antal point, da kunstskøjteløbet blev afgjort natten til fredag. Sejren gik i stedet til Evan Lysacek fra USA.

Lysacek gjorde med sin sejr en ende på 18 års russisk dominans i herrernes kunstskøjteløb, da amerikaneren fik 257,67 point - 1,31 point mere end Plushenko.

Yevgenij Plushenko, der vandt OL-titel for fire år siden og tre gange har vundet VM, gik på isen som den sidste deltager og leverede et næsten fejlfrit løb. Han lignede derfor en vinder, da han efter det frie program gik hen for at modtage sine point fra dommerne.

165,51 point rakte dog ikke til sejren for Plushenko, der havde været bedst i det korte program. Sammenlagt rakte det dog kun til sølv for russeren.

Yevgenij Plushenko har været en af de mest omtalte stjerner ved vinter-OL, da han stoppede karrieren umiddelbart efter OL i Torino i 2006. Sidste år annoncerede han et opsigtvækkende comeback med det mål at genvinde OL-titlen i Vancouver.

Amerikaner slog russisk skøjtestjerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce