Alle ramt af Knudsens sygdom

Michael Knudsen.
Foto: PolFoto

Alle ramt af Knudsens sygdom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Håndboldspillere bliver ofte ramt af skader og må sidde udenfor. Derfor er det egentlig ikke så overraskende, at de danske EM-vindere må skifte en spiller ud på grund af problemer med helbredet.

Men de dramatiske omstændigheder, da Michael V. Knudsen søndag kort inden åbningskampen måtte hastes på operationsbordet med blindtarmsbetændelse, har sat dybe aftryk på stemningen i truppen - også på landstræner Ulrik Wilbek.

- Når vi har spillet dårligt i en kamp, skal jeg aldrig bruge mere end en time, før jeg igen tænker konstruktivt. Efter kampen mod Egypten tog det nærmere 12 timer, sagde Ulrik Wilbek dagen derpå og måtte kæmpe hårdt for at fastholde den aura af overskud, der normalt kendetegner succestræneren.

Michael V. Knudsen kommer ikke på banen ved OL, og det fik Ulrik Wilbek og spillerne til at revurdere og nedjustere deres målsætning, som i første omgang hed guldmedalje. Wilbek taler nu om kvartfinale og mener ikke længere, at holdet kan betegnes som guldfavorit. Men samtidig gjorde han også et nummer ud af, at det nu gælder om at tænke fremad.

- Jeg er holdets leder. Hvis jeg hænger med næbet, så gør hele holdet det, og det er jeg superbevidst om. Men det er det værste, jeg har prøvet som træner for det her hold. Vi er samlet i to en halv måned, og så, lige som turneringen skal begynde, sker det her. Det er hårdt følelsesmæssigt for alle, konstaterede den danske træner.

Backspilleren Bo Spellerberg plejer at have et fremragende sammenspil med Michael V. Knudsen på stregen, men det samarbejde bliver nu afbrudt på grund af Knudsens sygdom.

- Sammen med Kasper Hvidt er Michael V. Knudsen den spiller, jeg helst ikke vil undvære, og så er det samtidig utrolig synd for ham. Stemningen i truppen har været mere trykket på grund af det her, end efter hvilket som helst nederlag ved nogen slutrunde. Alt andet lige må vores chancer ved OL være blevet mindre af dette, fordi han er verdens bedste stregspiller, men jeg håber, at vi kan kompensere noget ved at kæmpe og stå sammen, sagde Bo Spellerberg.

Michael V. Knudsen havde i dagene op til kampen mod Egypten ikke følt sig på toppen. Men det var først lige inden, kampen skulle starte, at han fik det så dårligt, at han blev sendt på hospitalet med den danske stabs læge Morten Storgaard.

- Hans blindtarm var godt medtaget, og lægerne er bange for, at bakterierne er gået i hans mave, så han bliver nu behandlet med penicillin. Han bliver på hospitalet i fire til seks dage, og så flyver han hjem igen. Han er utrolig ked af ikke at kunne spille, og han var også svær at overtale til at forlade hallen, sagde Morten Storgaard.

Situationen fik dog også en "vinder". Reserven Mikkel Hansen fik lov til at rykke ind i atleternes by, og er nu en del af den danske trup. Bagspilleren med det kraftfulde skud vidste dog ikke, om han skulle grine eller græde.

- Jeg er glad for at være her nu, men jeg har det ikke godt med baggrunden. Michael har næsten prøvet alt og mangler kun OL, og så sluttede det for ham en halv time inden, det hele skulle starte, sagde Mikkel Hansen, da han havde fået sig en akkreditering hængt om halsen, som gav ham ret til at sove med resten af holdet.
Hidtil har han skullet forlade området hver aften senest klokken 21 for at sove alene på et hotel 750 meter væk.
Citat
- Jeg er holdets leder. Hvis jeg hænger med næbet, så gør hele holdet det, og det er jeg superbevidst om. Men det er det værste, jeg har prøvet som træner for det her hold.

Alle ramt af Knudsens sygdom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce