Punktering kostede den fynske rytter sejren i søndagens enkeltstart
Fynske Alex Rasmussen (Team HTC Highroads) var søndag ganske tæt på sejren på sidste etape af Giro d'Italia. En ærgerlig punktering sendte imidlertid Alex Rasmussen ned på andenpladsen.

Etapen var på 26 kilometer rundt i Milano. Starten og afslutningen var ganske tekniske med flere sving, mens det midterste stykke var et langt lige stykke.
 
Alex Rasmussen var blandt de første på ruten, og han satte en rigtig god tid på 30 minutter og 20 sekunder. Men den kunne altså have været endnu hurtigere, hvis han ikke var punkteret inde på sidste kilometer og dermed måtte køre afslutningen på et fladt hjul.
 
Ingen ryttere var i nærheden af Rasmussens tid, før David Millar drønede i mål i en tid, der var syv sekunder bedre end danskeren.
 
Der skulle gå meget længe, før nogen så ud til at komme i nærheden af de to bedste tider, og det var først, da Alberto Contador som sidste mand passerede første mellemtid i bedste tid et sekund foran Millar, at britens etapesejr så ud til at blive truet. Ved anden mellemtid var Contador dog 17 sekunder efter Alex Rasmussen og nogle sekunder mindre efter Millar. Spanieren sluttede etapen som nummer tre, 36 sekunder efter Millar.
 
Contador tog den samlede sejr i Giroen
  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle

Sådan er Contadors Giro-sejr kommet i hus

Her er de sidste 10 års Giro-vindere

Contadors Giro-triumf har en grim bismag