Alex Rasmussen redder cykelbussen i Giroen


Alex Rasmussen redder cykelbussen i Giroen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Cykelrytteren Alex Rasmussen overrasker positivt og sikrer HTC-Highroad holdbussen i Giro d'Italia.

Den danske cykelrytter Alex Rasmussen har overrasket sig selv og sit hold ved at hænge på helt ind i tredje uge af det hårde etapeløb Giro d'Italia.

Det har heller ikke været en loppetjans den seneste weekend, hvor den store sprinter - formentlig feltets tungeste mand - har slidt sig over to af løbets hårdeste bjergetaper.

- Gårsdagens etape er det hårdeste, jeg nogensinde har prøvet i et cykelløb. Der var ingen problemer med tidsgrænsen for den var en time og otte minutter. Det var bare umenneskeligt hårdt, siger Alex Rasmussen.

Fynboen havde studeret etapeprofilen og på forhånd frygtet, at det kunne blive hans exit. Det samme havde hans sportsdirektør hos HTC-Highroad, Valerio Piva.

- Det var egentlig meningen, at vi skulle have skiftet bussen ud med en autocamper efter 13. etape, fordi Mark Renshaw og Mark Cavendish stod af, og jeg tror også, at vores sportsdirektør havde regnet med, at jeg stod af, siger Alex Rasmussen.

Derfor er holdkammeraterne godt tilfredse med, at danskeren har kæmpet sig gennem de stejle bjerge, så holdet tæller for mange ryttere til at presse ind i en autocamper.

- De er glade for, at vi stadig har bussen. Jeg ved ikke, om det bare er min skyld, men det gør det helt sikkert meget nemmere, at vi har den, siger Rasmussen.

HTC-Highroad blev reduceret til seks mand på søndagens etape, hvor Frantisek Rabon måtte stå af.

I løbets sidste uge er der frit slag for rytterne på det amerikanske hold, nu da sprinteren Mark Cavendish er stået af.

Det åbner muligvis en chance til Lars Bak, som er en af de ryttere, holdet kan sende af sted i jagten på en etapesejr.

For Alex Rasmussen giver løbets sidste etape en mulighed for at føre sig frem.

- Den afsluttende enkeltstart ligger rigtig godt til mig. Men den har jeg ikke tænkt så meget på - endnu. Hvis jeg kommer frem til sidstedagen, så får den alt, hvad den kan trække. Jeg tror, jeg kan køre en rigtig god placering ind der, siger Rasmussen.

Alex Rasmussen redder cykelbussen i Giroen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce