Alex Rasmussen kan gøre Touren fynsk

Det danske talent Alex Rasmussen rykker næste år op på den professionelle cykelsports højeste niveau og kommer på kontrakt hos Team Saxo Bank. Den 24-årige Alex Rasmussen kører i øjeblikket kører for Designa Køkken. Han er tidligere dansk landevejsmester og senest vandt han OL sølv ved legene i Beijing. Billedet er fra sejren i DM i landevejscykling.
Foto: Lars Nybøll

Alex Rasmussen kan gøre Touren fynsk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OL-sølvvinder Alex Rasmussen skal hæve Team CSC Saxo Banks chancer ved sprinter-etaperne i Tour de France

CYKLING: Så skete det omsider:

At Bjarne Riis fik kløerne i det 24-årige fynske sprinter-talent Alex Rasmussen.

Næste år forlader Alex Rasmussen Team Designa Køkken til fordel for Team CSC Saxo Bank, og der er helt givet en mening med galskaben.

Bjarne Riis og danskerne selv skriger på profiler, der kan gør Tour de France mere dansk end bare den tvangsfodring af seere og interesserede, der får at vide, at holdet er dansk-ejet.

Folket vil se vindere og danske ryttere, der skaber resultater i Touren, så man ikke skal nøjes med at blive begejstret, når Nicki Sørensen har gennemført endnu en etape trods stærke smerter i knæet.

I sig selv et heltekvad, ja, men det giver altså kun placeringer som nummer hundrede og jeg ved-ikke-hvor-langt-nede i klassementet.

Alex Rasmussen vil være skræddersyet til mange af de flade løb i Belgien og Holland og være et stærkt kort i massespurterne på grund af fynboens antrit, der er blevet skærpet på banen - måske endda på det porøse cement på banen i Bolbro i sin tid.

Generationsskifte

Bjarne Riis meddeler, at teamet er i gang med et generationsskifte på holdet, der nu har vinket farvel til Carlos Sastre, som åbenbart forlangte særstatus på holdet.

Alex Rasmussen skal være den nye danske sprinter på holdet i stedet for Jakob Piil, der jo har lagt egerne til skrot.

Kan slås med Cavendish

Der er mange, som mener, at fynske Alex Rasmussen rent faktisk har potentialet til at hamle op med sprintere som Mark Cavendish og Thor Hushovd og hele den garde, som dominerer touren, når feltet ikke lige aser op og ned ad bjergene i Pyrenæerne og Alperne.

Med investeringen i Alex Rasmussen kan Team CSC Saxo Bank med tiden gøre et attentat på den grønne sprintertrøje efter en tid, da det måske er blevet bevist, at danskere på podiet i den gule trøje kan man kun blive, hvis man snyder eller lyver.

Spørgsmålet er så, om Alex Rasmussen kan lære den særlige kunstart det er at gennemføre Tour de France, når de hurtige cykelben skal slæbes op over tinderne.

Alex Rasmussens entré på Bjarne Riis' team gør Touren ekstra interessant.

Ikke mindst set fra Fyn.

Alex Rasmussen kan gøre Touren fynsk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce