Alex Rasmussen og Jesper Mørkøv kører VM's sidste disciplin, parløbet, med start cirka 17.30. Amalie Dideriksen har netop kvalificeret sig til OL i omnium

Amalie Dideriksen endte på en 10. plads i banens mange-disciplin, omnium, på kvindesiden. Men hvad der er vigtigere: Danskeren holdt konkurrenterne til en plads ved OL i Rio til august bag sig. Dermed er det 19-årige stortalent klar til OL.

- Jeg er bare så glad. Som idrætsperson kan du ikke opnå noget større end at komme til et OL, sagde Amalie Dideriksen til Sport Fyn efter, at pladsen til Rio var i hus.

I velodromen i Stratford, London er man nu ved at gøre klar til VM's sidste disciplin, parløbet, hvor Danmark er repræsenteret af fynske Alex Rasmussen, der har Jesper Mørkøv som makker. Danskerne skal blandt andet op mod hjemmepublikummets favoritter, Mark Cavendish/Bradley Wiggins, der vandt VM-titlen, da de senest kørte sammen ved VM i Manchester i 2008.

Alex Rasmussen har gennem mange år fejret store banetriumfer sammen med Jesper Mørkøvs storebror, Michael. Men Michael Mørkøv prioriterer landevejen for øjeblikket. Rasmussen og unge Mørkøv vandt det københavnske seksdagesløb i februar, men feltet i London er langt stærkere.

  • SportFyn